MECI NAMENJENI NJEMU UBILI SU MU DEDU I OČUHA: Jeziva sudbina čoveka koji je izvršio samoubistvo i hteo da ubije sina

Miroslav Mitić (33), rodom iz prigradskog naselja Bobišta kod Leskovca, koji je 14. februara u saobraćajnoj nesreći izvršio samoubistvo i pokušao da ubije svog šestogodišnjeg sina, gledao je smrti u oči još pre devet godina.

 

Tada ga je za dlaku metkom iz pištolja dva puta promašio bivši muž njegove tek venčane supruge. Ti meci ubili su na licu mesta njegovog očuha i dedu.

*FOTO: JUGMEDIA.RS / PRIVATNA ARHIVA

Sve nevolje ovog nekada uzornog momka krenule su kada je u svoju kuću, gde je živeo sa majkom, očuhom i očuhovim roditeljima u porodičnoj kući u Bobištu, doveo Snežanu Bilobrk, koja se razvela od tada “žestog momka” sa podebelim kriminalnim dosijeom Draganom Stojanovićem, tada straog 40 godina, zvanog – Bečejac. Snežani i Stojanoviću je posle razvoda oduzet četvorogodišnji sin i smešten u hraniteljsku porodicu, kao što je devet godina kasnije završio i njen drugi šestogodišnji sin, rođen u braku sa Mitićem.

*FOTO: JUGMEDIA.RS / PRIVATNA ARHIVA

Bila je to drama koja je uništila celu porodicu Mitić, a koja se još pamti u Leskovcu.

Bečejac se naime, sredinom janura 2009. godine s bejzbol palicom u rukama i pištoljem u džepu noću ušunjao u kuću Mitića i najpre napao dedu Bogosava, zameniši ga u mraku sa novopečenim mladoženjom. Čuvši buku, probudili su se svi ukućani, tri žene sve po imenu Slavice, nova mlada, Miroslavljeva majka i njegova baba, kao i sva tri muškarca. Nastalo je rvanje, koje se iz kuće prenelo u dvorište. Bečejac je uspeo da izvuče pištolj i dva puta gađao u pravcu Miroslava i oba puta ga promašio, pa je na licu mesta usmrtio njegovog očuha i dedu.

 

Dok je drama trajala Slavica Bilobrk je bila kod komšija, gde je pobegla ugledavši bivšeg supruga.

Ubici se posle toga izgubio svaki trag. Policija ga je pronašla dve nedelje kasnije u naselju Dubočica u Leskovcu gde se skrivao u napuštenoj kući, u blizini hraniteljske porodice u kojoj je bio smešten njegov sin. U momentu kada je video da ne može da izbegne hapšenje, popio je sonu kiselinu i ubrzo preminuo u bolnici.

Malo je poznato šta se kasnije dešavalo sa porodicom Mitić. Izvesno je, kako je i danas potvrđeno “Blicu” u leskovačkoj policiji, da je u međuvremenu i sam Miroslav Mitić “gradio” policijski dosije mnogobrojnim pljačkama i razbojništvima, a komšije iz Bobišta kažu da je i privatno preživljavao dramu.

- Miroslav i Snežana su dobili sina posle tragedije i čini se da su bili srećni. A onda je ona nestala. Nismo je viđali. Ubrzo se i on odselio sa sinom iz Leskovca mislim da odselio za Niš još pre sedam godina. Umrle su mu i majka i baka, a on je posle njihove smrti prodao kuću u Bobištu - priča meštanka iz tog naselja.

Dečak D.M. srećom prošao bez ozbiljnih povreda

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Šestogodišnji sin Miroslava i Snežane je iste noći, kada mu je četiri sata nakon sudara na putu preminuo otac, smešten u hraniteljsku porodicu, a zaposleni iz Centra za socijalni rad u Leskovcu još nisu uspeli da stupe u kontakt sa majkom dečaka, koji je se, pričaju, i ne seća.

Da podsetimo, Mitić je niškoj policiji najavio da će se ubiti sa svojim detetom u rodnom kraju. Leskovačka policija ga je presrela na putu Niš-Leskovac, pa kako je ovaj odbio da stane, krenula je potera. Pred očima policije zakucao se u drugi automobil koji mu je dolazio iz suprotnog pravca. Dečak, koji je sedeo na zadnjem sedištu, je ostao živ zahvaljujući tome što je pao između dva sedišta i što je silinu udarca ublažio drugi vozač, cimnuvši volan, pa tako nije došlo do čeonog sudara.

(Izvor: blic.rs / Milica Ivanović)

Share this article