MIRKO IVANIĆ: Nećete me naterati da igram protiv tzv. Kosova, makar više NIKAD ne igrao za Crnu Goru!

Fudbaleri Crvene zvezde, Mirko Ivanić i Filip Stojković, kao i selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, odbili su da nastupe protiv tzv. Kosova i izazvali su haos u taboru "Sokolova" pred kvalifikacioni meč za EURO 2020.

Kako Telegraf saznaje, inicijator svega bio je Mirko Ivanić, koji je čelnicima Saveza poručio da ne želi da igra meč protiv države koju Srbija ne priznaje. On je tu odluku saopštio u svoje i u ime saigrača iz Zvezde, Filipa Stojkovića.

 

Na njegov i Stojkovićev zahtev nije reagovano blagonaklono, ali je Ivanić bio istrajan u svojoj odluci i postavio je ultimatum.

- Ako ne prihvatate da ne igram protiv Kosova, onda sam spreman da više nikada ne igram za reprezentaciju. Neću igrati protiv njih, makar više nikad ne igrao za Crnu Goru - poručio je Ivanić, a isto mišljenje je podelio i Filip Stojković.

Nakon toga je, kako saznajemo, i selektor Ljubiša Tumbaković odlučio da odbije da vodi ekipu, nakon čega mu je, prema navodima pojedinih crnogorskih medija, predsednik saveza Dejan Savićević uručio otkaz.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article