MISTERIOZNA SUDBINA ODBEGLIH ČLANOVA ZEMUNSKOG KLANA: Jedan se krije u Južnoj Africi, drugi zakopan, treći nestao!

Od svih pripadnika nekada najmoćnije mafijaške organizacije na Balkanu ni danas se ništa ne zna o Ninoslavu Konstantinoviću, Milanu Glišoviću i Selmanu Hamidoviću

 

Trojica pripadnika zloglasnog zemunskog klana, koji je razbijen 2003. godine u akciji „Sablja“ - Ninoslav Konstantinović, Milan Glišović i Selman Hamidović, zvani Seka - punih 16 godina uspevaju da izbegnu hapšenje. Njih trojica su praktično jedini pripadnici nekada najmoćnijeg klana na Balkanu o čijoj sudbini se ni dan-danas ništa ne zna.

Podsetimo, nekoliko sati posle ubistva premijera Zorana Đinđića raspisana je poternica za „zemuncima“, ali sudbina pomenute trojice nije u potpunosti rasvetljena, iako su tokom sudskih postupaka osuđeni na dugogodišnje robije.

*FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK 

I dalje na poternici

- Najveća misterija je Ninoslav Konstantinović, koji je osuđen na 35 godina zatvora. O njemu se godinama ništa nije znalo niti čulo sve dok u Zagrebu 2010. nije ranjen, a potom i uhapšen, u to vreme takođe odbegli pripadnik klana Sretko Kalinić.

 

Pošto su mu stavljene lisice, Kalinić je ispričao da je Konstantinović ubijen još 2003. i da je njegovo telo zakopano na njivi u blizini auto-puta Beograd-Zagreb.

Policija je nekoliko puta prekopavala mesto koje je ovaj „zemunac“ označio, ali telo Ninoslava Konstantinovića nije pronađeno i on je i dalje zvanično u bekstvu i na poternici - objašnjava sagovornik Kurira.

*FOTO: KURIR/PRINTSCREEN

Druga dvojica „zemunaca“, Milan Glišović i Selman Hamidović, manje su poznati javnosti jer nisu bili zvučna imena nekada jednog od najjačih balkanskih klanova. Ime Milana Glišovića, međutim, nedavno je objavljeno u medijima, i to posle ubistva Milana Đuričića Mikija u Johanezburgu.

Velike kazne

ROBIJAJU 445 GODINA

*FOTO: PRINTSCREEN

Podsetimo, četrnaestoro pripadnika zemunskog klana, koji su bili osuđeni na manje zatvorske kazne, odslužilo je svoje kazne, dok se njih devetoro, među kojima su svi viđeniji pripadnici grupe, i dalje nalazi iza rešetaka. Kako smo već pisali, pripadnici klana osuđeni su na ukupno 445 godina robije zbog 17 ubistava, dva teroristička napada i četiri otmice. O zločinima klana pred sudom je svedočilo četvoro svedoka-saradnika, koji su nekada bili deo ove grupe ili su sa njom sarađivali.

Sastanak s Mikijem

- Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija takođe tragala zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u aprilu u Južnoj Africi. Posle njegove likvidacije otkriveno je da je ubijen kada je krenuo na sastanak sa Debelim Mikijem, odnosno Milanom Glišovićem, bivšim „zemuncem“, koji je u odsustvu osuđen na 32 godine zatvora. Kako se ispostavilo, ovaj pripadnik klana utočište je našao u Johanezburgu, gde je počeo da se bavi biznisom i navodno je vlasnik nekoliko firmi - podsetio je naš sagovornik.

Treći odbegli „zemunac“, Selman Hamidović, zvani Seka, navodno nije bio pripadnik prve postave klana, ali je sa njima učestvovao u krivičnim delima, zbog čega je osuđen na 10 godina zatvora.

(Izvor: Kurir.rs / J. Spasić)

Share this article