NE DAJTE DA VAS PRODAVCI OBMANJUJU: Kada reklamirate proizvod NE MORATE DA IMATE FISKALNI RAČUN!

Prema Pravima potrošača, dokaz o kupovini robe su i: slip ako se plaća karticom, kopija računa, odštampan izvod iz banke i bar-kod kupljene robe.

Pravo na reklamaciju proizvoda kupci mogu ostvariti i bez fiskalnog računa jer Zakon o zaštiti potrošača kaže da kao dokaz o kupovini mogu poslužiti i slip, kopija računa, izvod iz banke ili bar-kod.

Kako piše Kurir, prema primerima iz prakse, prava potrošača ipak ostaju samo “na papiru”. Tako je, jedna od najčešćih obmana građana tvrdnja trgovaca da je bez fiskalnog računa nemoguće izvršiti zamenu robe.

 

– Pre 15 dana sam kupila haljinu, ali sam fiskalni račun bacila zajedno s kesom. S obzirom na to da je postava na haljini bila pocepana i da sam to primetila tek kada sam haljinu htela da obučem, odlučila sam da odem u prodavnicu i pokušam da je zamenim. Međutim, prodavačica nije htela ni da čuje da mi zameni haljinu bez računa – za Kurir je ispričala devojka koja je imala ovaj problem.

Prema pisanju ovog medija, reč je o kršenju prava potrošača, što je potvrdilo Ministarstvo trgovine.

 – Zakon o zaštiti potrošača ne uslovljava reklamaciju posedovanjem raluna, ali radi sigurnijeg ostvarivanja prava potrebno je da postoji neki dokaz da je kupovina obavljena kod trgovca. Dokaz o kupovini može biti kopija računa, slip ukoliko je plaćeno karticom, odštampan izvod s tekućeg računa na kojem se vidi da je izvršena transakcija, ili bar-kod s kutije – rečeno je Kuriru iz ovog ministarstva.

Dešava se da trgovci savetuju potrošačima da sačuvaju čak i kutiju, koja će im biti tražena u slučaju reklamacije. Takođe, prema zakonu ne postoji nijedan osnov za čuvanje ambalaže.

– Dovoljno je da kupac zna datum kupovine, jer je svaki prodavac obavezan da čuva kontrolnu traku iz fiskalne kase tri godine – rekao je Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača.

 (Izvor: Telegraf)

Share this article