NE ŽELI DA GA DOBITAK NA LUTRIJI PROMENI: Postao milioner, ali nastavlja da radi na građevini (VIDEO)

Svakako treba nešto da radim jer nisam tip čoveka koji može samo da sedi, kaže srećni dobitnik

Stiv Tomson (42) i njegova supruga Lenka (41), roditelji troje dece iz Selseja u Velikoj Britaniji jedni su od najvećih dobitnika u toj zemlji.

Na EuroMillions-u su 19. novembra ove godine osvojili 105 miliona funti. On je građevinar i kaže da će nastaviti da radi, jer, između ostalog, ne želi svoje klijente da razočara i ostavi ih nedovršenog posla tokom praznika.

"Sve bih svoje poslove obavio do Božića i da nismo osvojili milione. Jednom kada se oporavim od šoka, svakako treba nešto da radim jer nisam tip čoveka koji može samo da sedi. Moj poslovni partner zna da ću za njega biti tu, ako zatreba", rekao je Stiv.

 

Opisao je i kako se osećao onog trenutka kada je pogledao listić i shvatio da su upravo postali milioneri.

"Počeo sam jako da se tresem. Postao sam svestan koliko je to veliki dobitak, velika pobeda, ali nisam znao šta da napravim. Izašao sam iz kombija, ušao u kuću, razmišljao da pokucam komšiji pa se vratio nazad u kombi. Bio sam na ivici srčanog udara", prisetio se i dodao da je narednih dana toliko malo spavao da je bio sasvim mentalno i fizički iscrpljen. Našalio se da je izbrojao puno ovaca pokušavajući da utone u san, no uzbuđenje je bilo preveliko.

On i njegova Lenka zajedno su već 17 godina. Upoznali su se nakon što je ona došla iz Slovačke u Veliku Britaniju da studira. Kažu kako će uprkos ogromnom novcu pokušati da žive “na zemlji”.

"Na kraju krajeva, ja sam još uvek Stiv, a ona je i dalje Lenka, i to se neće promeniti. Jedino što će nam finansijski biti bolje", rekao je.

 

Kaže da je u početku razmišljao da zadrži vest o dobitku podalje od javnosti, da kaže samo bliskim članovima porodice, ali onda je razmislio i odlučio kako neće da žii u laži te da zapravo nema razloga da se skriva. Posebno što oboje imaju mogućnost da prestanu da rade kad požele i prese se u novu kuću, iako bi ostali da žive u istom kraju jer su im tu prijatelji.

Žele da kupe veću kuću kako bi svako od njihove dece imalo svoju sobu, što sada nije slučaj. Stiv čak razmišlja da izgradi kuću sam. Uz to, planiraju da pomognu porodici tako što će i njima kupiti kuće.

Njihova deca imaju 15, 10 i 8 godina, a Stiv kaže kako su vrlo razumni u svojim željama. Dodaje da ne planiraju decu da razmaze i da im kupuju sve i svašta, već će i dalje morati da zarade ako hoće nešto da imaju.

"Naš sin ima 10 godina i rekao je da želi Teslu, a 8-godišnja ćerka bi rado dobila rozi iPhone", rekao je.

I Lenka se jako raduje slobodi i mogućnostima koje im se sada otvaraju u životu.

"Naš godišnji odmor smo uvek koristili za posetu mojoj porodici u Slovačkoj i svake godine kada bismo se vratili, već bismo počeli da štedimo za sledeću godinu. Sada, ne samo da se mogu pobrinuti za njih i viđati ih češće, već možemo svi zajedno otputovati negde na plaže u toplije krajeve", rekla je Lenka.

U avgustu je neko osvojio jackpot od 170 miliona funti, što je najveći dobitak u Velikoj Britaniji, ali dobitnik je odlučio da ostane anoniman, piše Mirror.

(Izvor: Večernje Novosti / Nezavisne.com)

Share this article