Ni najstariji Užičani ne pamte ovakvo nevreme: Ljudi ne mogu da veruju šta ih je snašlo, šteta je milionska, od grada ostali pustoš i sivilo!

Oluja je prošla, a posle nje ostali su klizišta, poplave i kolapsi.

 

Nevreme kakvo je danas zadesilo grad na Đetinji ne pamte ni najstariji Užičani. Kolaps je vrlo brzo nestao, a posle njega ostali su pustoš i sivilo, javljaju lokalni mediji.

Sa problemima javili su se žitelji i na periferiji, i u gradu. Kako kažu, voda je plavila objekte, a bilo je opasnih situacija na ulicama.

- Od većih problema koji smo imali jedan je u Ulici Miloša Obrenovića gde se stvorilo klizište. Tu su mašine odavno poslate i one već rade na ulanjanju zemlje sa lica mesta. Jedno drvo palo je na Dovarju, a Vojvođanska ulica potpuno je neprohodna, jer se deo asfalta podigao - rekao je za TV5 Nikola Maksimović, direktor JP "Užice razvoj".

 

Kako javlja ova TV stanica, situacija je najgora u Ulici Vukole Dabića, gde se izvode radovi na zameni toplovoda i ulica je već duže vreme raskopana i zatvorena za saobraćaj. Pojedina vozila u tome delu skoro su potpuno poplavljena i njihove slike izazvale su opštu nevericu na društvenim mrežama.

A post shared by OGLASNA TABLA (@oglasnatabla) on

- Već se raspravlja o šteti koju je nevreme nanelo. Po informacija koju imamo od zakupca poslovnog objekta u ovoj ulici, ona iznosi blizu šest miliona dinara - dodaje Maskimović i naglašava da su sve raspoložive ekipe već na licu mesta i da se informacije sakupljaju.

Šteta koja danas sigurno neće biti procenjena, a koja je verovatno mnogo veća, jeste ona na poljoprivrednim zasadima i u malinjacima gde je berba već počela. Veliki gubici naneti su naseljima i selima prema Zlatiboru. Iz RHMZ-a upozoravaju da su padavine moguće i tokom narednih dana, prenosi TV5.

(Izvor: telegraf.rs / TV5)

Share this article