Novosađanin Zoran Kocić prima penziju od 15.000 dinara, a poklonio je bolesnima vikendicu. U suzama objašnjava zašto

Novosađanin Zoran Kocić, na Svetski dan dobrote, poklonio je svoju vikendicu na Fruškoj gori Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Nakon renoviranja, u kući od 100 kvadrata boraviće mališani posle lečenja.

Čika Zoran živi u skromnom stanu sa suprugom Sofijom i prima penziju od 15.000 dinara. Ipak, vikendicu nije želeo da proda, a sa suzama u očima objašnjava zašto.

- Pa ja ne bih smeo da prođem pored groba oca, na Almaškom groblju. Od bruke i sramote. Ne bih smeo da prođem! Šta? Fali ti to? Pa idi pa zaradi. To bi bile njegove reči - kaže Zoran Kocić.

 

Vikendicu na Popovici sagradio je, sa ocem, šezdesetih godina, ima dvorište od devet ari i nalazi se na nadmorskoj visini od 302 metra.

- To je sve na leđima nošeno. Volovskim kolima je iz kamenoloma dovlačen kamen. Ja sam na rukama kao dete u kolicima, dok su radnici Crnotravci zidali, oni samo viču: Dete, kamen! Pa jedno 200 kubika kamena sam 57 metara preneo do kuće - seća se Zoran.

Zbog zdravstvenog stanja, u kuću nije ulazio poslednjih devet godina, tako da tu ima dosta posla.

Međutim, čim je vest odjeknula u svim medijima u regionu, javilo se mnogo ljudi da volonterski pomognu u popravkama i uređivanju kuće.

- Prvo je priteklo gradsko komunalno preduzeće Zelenilo da sredimo dvorište i onda prilazimo kući, gde treba da se urade instalacije, da se uradi struja, voda. Ali zaista mislimo da to neće biti problem, jer je ogroman odaziv javnosti - ističe Joland Kororoa, predsednica NURDOR-a.

Skromni heroj današnjice, Zoran Kocić, imao je samo dva zahteva, da se kuća nikada ne proda i da se na ulazu postavi ploča kako bi se znalo da je to dar od njega i njegovog oca Jovana.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article