OPET ŠOKIRA LUKSUZOM: Ministarka Zorana Mihajlović nosi ogrlicu od 14.000 evra?!

Da se zavrti u glavi: Potpredsednica Vlade prošetala nakit čija je regularna cena čak i do 46.000 evra, a koji je trenutno na sniženju

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prošetala je pre dva dana bisernu ogrlicu, identičnu onoj čija regularna cena dostiže basnoslovnih 46.000 evra, a koja je trenutno snižena na „samo“ 14.000!

Ostala je nepoznanica da li je ministarka ogrlicu kupila na sniženju ili po punoj ceni, da li je to poklon ili je pak reč o vernoj kopiji, jer na ova pitanja Kurira nije htela da odgovori.

 

Ministarka je, naime, na proslavi dvogodišnjice rada Kongresa srpsko-američkog prijateljstva u jednom prestoničkom hotelu uz crnu toaletu prezentovala i svoju ogrlicu od najfinijih i, kako se navodi na sajtu američke firme za prodaju prestižnog nakita, najskupljih bisera. Svoj izgled upotpunila je i minđušama očigledno iste modne kuće, od, kako kažu upućeni, tahiti bisera iz Francuske Polinezije i briljanta, čija je vrednost čak četiri hiljade evra.

Ministarka se na svom Instagramu pohvalila fotografijama s pomenutog događaja na kojima su bili upečatljivi modni aksesoari, koji baš nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Nemanja Nenadić iz Transparentnost Srbija podseća da javni funkcioneri imaju obavezu da podatke o svojoj imovini, prihodima i skupocenim poklonima prijave Agenciji za borbu protiv korupcije. - Za slučaj neprijavljivanja postoje sankcije i mere koje se izriču. To su krivična i prekršajna sankcija, kao i mere koje Agencija izriče, poput opomena i preporuka za razrešenje. Tome prethodi postupak za utvrđivanje da li je bilo kršenja zakona - podvlači Nenadić.

Podsetimo, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Mihajlovićeva ne dobija platu iz budžeta - ni kao ministarka, ni kao članica UO Fonda za razvoj, kao član Saveta Ekonomskog fakulteta i profesorka Megatrenda. Zato ostaje pitanje odakle joj novac za toliko luksuziranje.

 

SRAMNO: DIVLJAŠTVO U SKUPŠTINI

Radikali joj poklonili veš, pa nasrnuli na nju

U Skupštini Srbije došlo je do nezapamćenog incidenta između radikala i ministarke Mihajlović. Najpre se Vjerica Radeta ministarki obratila rečima: „Kako vas nije sramota, lopužo lopovska“, nakon čega je Milorad Mirčić rekao da je ministarka „poznata po tome da troši državne pare na lične stvari“ i da joj je zato SRS „pripremila poklon“ i otpakovao ženski donji veš. Poslanici SRS - Vjerica Radeta, Filip Stojanović i Ružica Nikolić na pauzi rasprave su navodno i fizički nasrnuli na ministarku.

Mihajlovićeva je istakla da je juče cela Srbija mogla da vidi nasilje nad njom.

Zorana Mihajlović: PAZIM ŠTA GDE NOSIM

Mihajlovićeva je nedavno za Kurir istakla da je oduvek vodila računa o izgledu i da pazi šta gde nosi. - Nemam stilistu, nikad ga nisam imala. Moj prijatelj je dugogodišnji dizajner i naravno da se konsultujem s njim, veliki deo moje garderobe kreirao je njegov atelje. I da jesam i da nisam na funkciji potpredsednice Vlade, isto bih radila. Naravno, ova pozicija je i dodatna odgovornost, jer nisam samo Zorana Mihajlović, ja predstavljam svoju zemlju i u tom smislu i treba da vodim računa - navela je ministarka.

ZA TAŠNE 10.000 DOLARA, ZA RUKAVICE 240 EVRA

Kurir je ranije objavio da je Mihajlovićeva dala hiljade dolara na brendirane tašne, a da je samo jednu torbu platila čak 4.400 dolara. Nedavno se na jednom događaju pojavila s rukavicama modne kuće „Blumarin“, čija je cena čak 240 evra, koliko i plata prosečnog radnika. Tašne „šanel klasik“ od 4.400 dolara, „džimi ču“ od 1.334 dolara, „bulgari“ (model „monet“) od 2.518 dolara i „bulgari“ 2.686 dolara, koje je redovno nosila u javnosti, koštaju čak 10.938 dolara.

(Izvor: kurir.rs / Kristina Vasković)

Share this article