OSVEŽENI "POBEDNIK" IMAO I "PLASTIČNU OPERACIJU" Da li vam se sviđa kako SADA IZGLEDA lice simbola Beograda? (FOTO)

Više od tri meseca figura "Pobednika" nalazi se u ateljeu našeg poznatog vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevu, a prema poslednjim informacijama koje stižu iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, radovi na restauraciji uveliko se privode kraju i bliži se datum povratka simbola prestonice na Beogradsku tvrđavu.

 

"Pobednik" je prethodnih meseci podvgrnut najrazličitijim "tretmanima i terapijama" kako bi mu bio vraćen prvobitni sjaj, a poslednja slika koja stiže iz Smedereva o tome najbolje svedoči pošto je simbol Beograda očigledno prošao i dobar "fejslifting", a po mišljenju pojedinih sugrađana i "manju plastičnu operaciju".

 *"Pobednik" nekad i sad

- U toku su završni radovi na skulpturi i trenutak povratka "Pobednika" je sve bliži. Ponovo su na Meštrovićevoj skulpturi vidljivi detalji koji nas podsećaju na briljantnost i umeće ovog umetnika - rekli su iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Na ove radove najviše je uticala činjenica da je na originalu tokom radova otkrivena i greška na nosu "Pobednika".

 

Čim je fotografija objavljena na Tviter nalogu "Pobednika" usledili su najrazličitiji komentari poput "Da li ste sigurno da je ovo isti Pobednik", "Usta napumpana u skladu sa vremenom", "Već se radujem Pobedniku, starom, a novom, podmlađenom", "Malo mu stesali grbu na nosu, baš mi liči na Šumadinca", "Nos su mu smanjili i ispravili grbu, kao da je išao kod plastičara", "Kao da je izašao iz nekog kafića u Strahinjića bana"...

Osveženi

 *Osveženi "Pobednik" iz drugog ugla

Podsetimo, "Pobednik" je skinut sa postolja na Beogradskoj tvrđavi 10. oktobra prošle godine, a predviđeno je da bude vraćen u roku od četiri meseca, dakle do 10. februara, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

U međuvremeno otkrivene su mnoge misterije koje je ljubomorno čuvao, ali i činjenica da se nalazio u tako lošem stanju da je u slučaju olujnog vetra mogao čak i da - padne!

(Izvor: blic.rs)

Share this article