OTAC TIJANE JURIĆ: Ubice dece u zatvorima žive bolje od pola ljudi u Srbiji

BEOGRAD - Igor Jurić, otac brutalno ubijene Tijane Jurić, veoma je potresen zločinom kod Zaječara, kada je ubijena i silovana devojčica Anđelina (3), ali navodi da, nažalost, ubice dece u Srbiji žive bolje od polovine stanovnika naše zemlje.

 

 

Posle Tijanine smrti želeo sam da to bude poslednji takav slučaj, a ubistvo trogodišnjeg deteta kod Zaječara potpuno me je porazilo. Šokiran sam počinjenim zverstvom i još jednom potvrdom da su monstrumi među nama, da žive s nama, dolaze nam u kuću, igraju se s našom decom. Ovo što se dogodilo je poraz celog društva, a kao otac stradalog deteta dodatno sam pogođen - komentariše za Kurir Igor Jurić, otac brutalno ubijene Tijane.

Dragan Đurić, osuđen na 40 godina zatvora
Dragan Đurić, osuđen na 40 godina zatvora

 

On navodi da posle ubistva njegove ćerke nije mogao da zamisli da može da se dogodi gnusniji zločin nad nedužnim detetom.

- Ubica mog deteta danas u zatvoru živi bolje od polovine stanovnika naše zemlje: ima klimu, teretanu, TV, i sve to mu je plaćeno. Tako se služi kazna za oduzimanje života detetu. Ne samo što je to bolno za porodice žrtava nego je sramotno prema žrtvama. Saosećam s porodicom nastradale devojčice - rekao je Jurić.

Mesto gde je pronađeno telo
Mesto gde je pronađeno telo

 

Podsetimo, Tijanu Jurić oteo je mesar iz Surčina Dragan Đurić u julu 2014, kad je krenula da vrati duksericu drugu. Đurić je nesrećnu devojčicu najpre udario kolima, a zatim uvukao u automobil i odvezao izvan Bajmoka. Pokušao je da je napastvuje, a zatim ju je ugušio duksericom.

Devojčicino telo zakopao je na deponiji pored puta u blizini sela Svetozar Miletić. Za Tijanom se tragalo dve nedelje, a kad je Đurić uhapšen, odveo je operativce policije do mesta zločina. On je osuđen na 40 godina zatvora i kaznu izdržava u zatvoru u Padinskoj skeli.

 (Izvor: Kurir.rs / Autor: E.K.)

 

Share this article