Ovo je Marina, vaspitačica koju je žandarm Pavle ZBOG LjUBOMORE RAZNEO BOMBOM

Neraščišćeni ljubavni odnosi između Pavla Rakonjca (31) i Marine Petković (28), čija su tela u utorak ujutru pronađena u "opel vektri", na starom vojnom putu između Nove Pazove i Batajnice, najverovatnije su uzrok što je pripadnik Žandarmerije aktivirao ručnu bombu od koje su oboje nastradali. Šta se tačno dešavalo u vozilu, odnosno pre same eksplozije, ostala je tajna koju će žandarm i vaspitačica odneti u grob. Jedno je sigurno, dve porodice ostale su zauvek zavijene u crno.

Ispred porodičnog doma nesrećne devojke u sredu se u Novoj Pazovi okupio veliki broj prijatelja i rodbine kako bi izjavili saučešće neutešnoj familiji. Reporteri "Novosti" zatekli su grupu momaka na ulazu u dvorište, koja je čekala da se dopremi kovčeg sa Marininim telom. Njena sahrana zakazana je za četvrtak u 13 sati. Porodica i prijatelji nisu hteli da komentarišu ovu tragediju, već su ljubazno zamolili novinare da se udalje od kuće.

 

Kako "Novosti" nezvanično saznaju od poznanika nastradale devojke, ona je nekoliko godina radila u obdaništu u Staroj Pazovi, gde je navodno upoznala Pavla, čija su deca pohađala ovu predškolsku ustanovu. Prema njihovim rečima, po decu su dolazili i otac i majka, kad je ko mogao od obaveza. U septembru 2019. Marina je iznenada napustila posao u ovoj ustanovi i prebacila se da radi u rodno mesto. Nezvanično, u Novoj Pazovi se najpre zaposlila u lokalnom vrtiću, u kom se zadržala oko četiri meseca. Pre dvadesetak dana ona je ponovo promenila radno mesto i prešla u obdanište u blizini porodične kuće, gde je radila do kobnog jutra. Kako sumnjaju njeni poznanici, ona se iz Stare Pazove sklonila da se ne bi više viđala sa Pavlom, koji je decu često dovodio u vrtić.

 *"Opel vektra" u kojoj su pronađena beživotna tela Foto V. Danilov

Meštani Stare i Nove Pazove, gde su ovih dvoje mladih živeli, i dalje su u šoku i neverici. Za Pavla i njegovu porodicu svi imaju samo reči hvale, kao i za Marinu i njenu familiju. Svi sada postavljaju isto pitanje: zašto je to moralo na takav način da se završi. Međutim, da su problemi postojali u ovoj vezi svedoče Marinine prijateljice, od kojih se nekima i poverila.

 

- Ona je pre mesec dana raskinula dugogodišnju vezu sa momkom, pa je nastavila da se viđa sa Pavlom. Ovaj put je čvrsto rešila da prekine sa njim svaki kontakt i vrati se staroj ljubavi, kako bi mogla da osnuje svoju porodicu, za razliku od Pavla, koji je imao ženu i dva sina. Čak mi se u par navrata i poverila, kako se plaši njegovih postupaka, jer je u poslednje vreme bio jako čudan - priča jedna od Marininih prijateljica.

 *Pavle Rakonjac Foto "Jutjub"

Pošto se kobnog jutra nije pojavila na poslu, njena koleginica je pozvala Marinine roditelje i rekla da odmah obaveste policiju sumnjajući da joj se nešto desilo.

- Ona se u ponedeljak uveče sastala sa njim i rešila da se na jedan ljudski način raziđu, a tek sutradan ujutru kada je obaveštena policija o njenom nestanku, pronađeno je i Marinino beživotno telo. Nisu tačne glasine da je ona Pavla terala da se razvede, htela je da svako nastavi svojim putem, što on očigledno nije mogao da podnese - govori prijateljica, dodajući da su njeni poznanici čak i posumnjali da je trudna, misleći da je možda i to bio razlog njihovog susreta.

 

Dvoje mladih čiji život je odjednom prekinut, biće sahranjeni u četvrtak. Porodica, rodbina i prijatelji na večni počinak ispratiće Marinu u 13 časova na Novom groblju u Novoj Pazovi, dok će se sat kasnije u Staroj Pazovi od Pavla oprostiti njegovi najmiliji.

 *Vrtić u Staroj Pazovi u kojem je radila Marina Foto P. Milošević

KOLEGE U ŠOKU

Pavle, koji je oko godinu dana bio pripadnik novosadskog odreda Žandarmerije, ranije je bio zaposlen u Policijskoj stanici Stara Pazova. Njegove kolege zatečene su onim što je učinio u utorak ujutru, svi su još u šoku i neverici, pogotovo što je odavao utisak čoveka posvećenog porodici, deci i religiji.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article