Pas Žika se vratio kući, ali unezvereno traži svoju vlasnicu. Kada je zacvileo za nastradalom Marijom, stegao je i najtvrđa srca (FOTO)

Marija Čajetinac (33) poginula je u stravičnom sudaru koji se pre tri dana dogodio na auto-putu kod Jagodine, a njena porodica i prijatelji u najvećem bolu i tuzi imali su samo još jednu želju - da pronađu njenog vernog prijatelja, psa Žiku, koji je igrom slučaja preživeo sudar.

Žika je sada kući, srećan što ponovo oseća dodir onih koje je poznavao. Dobri ljudi Jasminko i Vojkan omogućili su Žiki da dođe kući.

 

A on se odmah bacio na pod, uživajući u češkanju. Na momenat svi su zaboravili na tugu za Marijom koja cepa i najtvrđa srca. Sve dok Žika nije zacvileo i počeo da traži gazdaricu koju nikada više neće videti. Pronađen je uplašen, u šoku i unezveren.

Neizmerna sreća svih onih koji su se uputili u potragu za Žikom mešala se sa tugom za jednim ugašenim mladim životom. Na neki način, Mariji su sigurno ispunili poslednju želju, da njen verni pratilac, ako ostane bez nje u stravičnom tumbanju na auto-putu smrti, ne bude ostavljen i zaboravljen.

A Mariju će, sigurno, još dugo, dugo tražiti.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article