Posle fizičkog NAPADA NA PIJACI na Vidikovcu oglasila se i Komunalna milicija

Ulična prodavačica udarila je danas pripadnicu komunalne milicije na pijaci na Vidikovcu posle čega je službenica završila u Urgentnom centru.

Povodom incidenta se oglasio v. d. Sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

 

"Dana 12.01.2020. godine oko 11.20 časova prilikom pružanja asistencije komunalne milicije komunalnoj inspekciji opštine Rakovica, od strane lica koje je vršilo nelegalnu uličnu prodaju Dermusi Sadije napadnuta je službenica komunalne milicije. Kao što se na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama može videti, Dermusi Sadija je bez ikakvog povoda službenicu komunalne milicije udarila zatvorenom šakom u predelu lica. U pitanju je brutalan, sraman napad na ženu koja je samo radila svoj posao. Zahvalnost MUP Republike Srbije, PS Rakovica na brzoj intervenciji policijskih službenika, i nadamo se i verujemo da će vinovnik napada na ženu, u ovom slučaju službenicu komunalne milicije, biti najstrože kažnjen u skladu sa zakonom. Sekretarijat za poslove komunalne milicije i grad Beograd najstrože osuđuju nasilje bilo koje vrste, a posebno nasilje nad ženama. Nadamo se da je ovo izolovan incident i da se neće dešavati novi slični napadi, a komunalna milicija će nastaviti da radi uvek u službi građana i ovakvi izolovani slučajevi nas neće pokolebati u želji i nameri da od Beograda napravimo još lepše mesto za život", stoji u saopštenju.

Napadnuta milicajka je, kako su za "Blic" potvrdili iz Urgentnog centra, nakon završene dijagnostike puštena na kućno lečenje.

Napad na pripadnicu Komunalne milicije osudio je i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article