"PREGLEDAĆU TE SAMO AKO..." Beograđanka došla u dom zdravlja, usledila je neprijatna situacija

"Sestra na šalteru je samo izvadila toplomer i rekla da će me pregledati ako temperatura bude iznad 38", započela je svoju priču za "Blic" 24-godišnja M. M, sugrađanka iz Mladenovca, koja je imala neprijatno iskustvo u mladenovačkom domu zdravlja kada je sa temepraturom došla na pregled sa suprugom i detetom.

- Otišla sam kod doktora 13. januara popodne, pre toga smo vodili bebu na pregled jer je takođe pokupila neki virus, kasnije se ispostavilo da ima bronhitis. Objasnila sam situaciju, jedva, jer sam ostala bez glasa, sestra na šalteru je samo izvadila toplomer i rekla da će me pregledati ako temepratura bude iznad 38. Nisam htela da se raspravljam i uradila sam tako, bila je nešto više od 37, a da sam pritom pre polaska popila brufen - ispričala je M. M. za "Blic".

 

Ona je napomenula da toga dana nije radila njena izabrana doktorka.

- Odbili su me dva puta. Sutra ujutro smo ponovo otišli u dom zdravlja, gde sam predala knjižicu. Čekala sam skoro tri sata do kraja radnog vreme i na kraju nisam primljena. Pitala sam sestru na šalteru da li da ostanem da sačekam drugu smenu, pri čemu mi je ona rekla da je bolje da dođem sutra, što je i doktorka potvrdila - dodala je M. M.

Sugrađanka koja je imala neprijatnosti u mladenovačkom domu zdravlja

 *Sugrađanka koja je imala neprijatnosti u mladenovačkom domu zdravlja

FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Direktor DZ "Mladenovac", Dragan Keftić, rekao je za "Blic" da on nije upoznat sa ovim konkretnim slučajem, ali i takođe da je on nadležan za sve pritužbe pacijenata na osoblje ili neadekvatne medicinske usluge.

- Uglavnom se meni obraćaju kada su nezadovoljni radom medicinskog osoblja, moj broj telefona stoji zalepljen na svakim vratima u domu zdravlja i bilo ko me može pozvati. Povodom ovog slučaja me niko nije kontaktirao, što ne znači da se nije dogodio. Kada me neko pozove uglavnom rešimo problem, ako neko smatra da je medicinsko osoblje neljubazno ili da dugo čekaju red - rekao je za "Blic" direktor Keftić.

Trećeg dana, uporna M.M. konačno je došla na red kod doktorke i dobila svoju terapiju, do tada je "na svoju ruku pila čajeve i brufene".

(Izvor: blic.rs / Milijana Vranić)

Share this article