"PRIMITE MOJE SAUČEŠĆE, MORAO DA SAM DA GA UBIJEM" Surovi Čaba Der priznao da je na Banovom brdu likvidirao Nebojšu

Hladnokrvni plaćeni ubica iz Čantavira, Čaba Der (39), priznao je mađarskoj policiji ubistvo Nebojše Markovića koje se dogodilo u beogradskom naselju Banovo brdo u januaru prošle godine.

Čaba Der, poznatiji kao “nasmejani ubica”, koji ima mađarsko i srpsko državljanstvo, uhapšen je prošle godine u Pragu nakon niza brutalnih ubistava koje je, kako se sumnja, izvršio, u Holandiji, Srbiji i Mađarskoj.

 

Poslednje u nizu desilo se u Beogradu, 5. januara 2019. godine kada je Der hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića, dok je pakovao dečja kolica u gepek ispred zgrade u kojoj je živeo na Banovom brdu.

Nebojša Marković likvidiran dok je ubacivao dečja kolica u gepek svog automobila
 
*FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA, Nebojša Marković likvidiran dok je ubacivao dečja kolica u gepek svog automobila

Der je identifikovan putem snimka video-nadzora na kojem se vidi kako u beloj jakni i sa osmehom na licu izlazi iz belog “punta”, prilazi Markoviću i ubija ga. Sekund pre nego što je pucao u Markovića, Čaba se hladnokrvno nasmejao gledajući svoju žrtvu u oči. Na snimku se vidi kako nakon toga trči nazad u kola i beži.

Mađarski portal “Bors” preneo je juče da je Čaba Der saslušan u utorak ujutru povodom ovog ubistva.

Der je uhapšen u Češkoj, u hotelu “Amadeus” u Pragu u martu prošle godine, a zatim izručen Mađarskoj, gde se nalazi u pritvoru.

 

"Primite moje saučešće, morao sam da ga ubijem"

Prema pisanju “Bors”-a, Der je priznanje ubistva započeo tako što je izjavio saučešće Nebojšinoj porodici.

Der je, pišu mediji, rekao da "nije imao drugog izbora nego da izvrši atentat". On je dodao da vozač automobila iz kog je izašao tog dana na Banovom brdu “nije znao za njegov plan, da je bio šokiran nakon ubistva i da su nakon toga otišli različitim putevima”.

Nebojša Marković, Banovo brdo, ubistvo, foto RAS

*FOTO: RAS / RAS SRBIJA, Nebojša Marković, Banovo brdo, ubistvo, foto RAS

Der je u svom priznanju izrazio žaljenje što je “u ubistvo umešao čoveka, za koga se sada sumnja da mu je saučesnik”. Inače, reč je o Alenu Cigleru, koji je, kako je “Blic” već pisao, ubrzo uhapšen u Subotici, dok je “punto” korišćen u likvidaciji pronađen na Novom Beogradu.

Pored ove likvidacije, Čabi Deru se na teret stavljaju ubistvo Ivana Serdarušića 30. jula 2018. godine u italijanskom restoranu u Amsterdamu i mađarskog biznimena Lasla V., u septembru iste godine, na parkingu tržnog centra u Budimpešti.

Holandski mediji objavili su dva snimka povodom ubistva Serdarušića i osumnjičenog Čabe Dera, prvi na kom se vidi kako ubica maskiran u turistu ulazzi u lokal dok iz torbe vadi oružje, a zatim beži sa lica mesta i drugi na kom se vid Čaba Der kako u beloj majici i šortsu šeta ulicama Amsterdama.

Čaba Der ubija

*FOTO: SCREENSHOT, Čaba Der ubija

Od pištolja za likvidacije ni traga

Čaba Der je krajem novembra prošle godine rekao da je za ubistvo u Mađarskoj koristio pištolj “škorpion” i policiji rekao gde ga je sakrio u centru Budimpešte. Pripadnici antiterorističke jedinice su zajedno sa Derom pretraživali područje oko Budimskog dvorca, ali oružje nije pronađeno. Kasnije je Der tvrdio da se pištolj nalazi u utvrđenju Citadela, pa pripadnici antiterorističke jedinice krenuli ka tamo sa njim, međutim, ni tamo nisu pronašli ništa.

(Izvor: blic.rs)

Share this article