PRIZOR KOJI KIDA DUŠU Policija drži staricu Vukosavu dok joj porodicu IZBACUJU IZ KUĆE

Banjalučka porodica Popović, starica Vukosava i njena ćerka Sanja brutalno su danas izbačene iz porodične kuće u kojoj su živele 50 godina i to na osnovu dokumentacije koja, kako će se naknadno ispostaviti, nije ni imala urednu overu, odnosno pečat.

Porodica sada ima osam dana žalbe o kojoj će odlučiti Okružni sud u Banjaluci, ali to nije odgodilo izvršenje odluke o deložaciji.

Advokat porodice Popović, Smiljana Moravac Babić izjavila je da u 24 godine advokature ne pamti sličan slučaj.

 

– Popovići su bukvalno izvučeni iz svoje kuće u kojoj su živeli 50 godina i to zbog navodnog duga od 7.000 maraka a kuća vredi 200.000 maraka. Sudski izvršilac je krio odluku suda koja nije imala ni pečata. Ovo danas je urađeno bez poštivanja osnovnih ljudskih prava, a pretili su mi i krivičnom prijavom – izjavila je advokat deložirane porodice.

Dodala je da je zbog načina na koji je obavljena deložacija i svega ostalog ostala u šoku.

-I dalje ne mogu da verujem da se sve ovo dogodilo danas. Majka i kćerka su molile na sve načine da se deložacija odgodi, govorila sam da imaju pravo na zaštitu, a ovo je ravno kriminalu – rekla je advokat porodice Popović.

Sanja Popović je za Srpskainfo izjavila da u porodičnoj kući žive 50 godina, te da su je uredno otplatili kada je bio otkup stanarskog prava.

– Tužio nas je Janko Trivić koji je izmislio dug od 7.000 maraka. Danas su došli sa dokumentima koji nisu overeni – izjavila je ogorčena Sanja Popović.

(Izvor: blic.rs)

Share this article