Ragbistima iz Srbije stao kombi nasred puta kod Splita, a onda ih je oduševila pomoć Hrvata!

Incidenti povezani sa sportom kada je reč o Hrvatskoj i Srbiji nisu retki, ali, i pored toga, postoje pozitivni primeri poput ragbista iz Pančeva koji pokazuju da ipak nije sve tako crno.

Kako prenosi Slobodna dalmacija, ragbisti Dinama iz Pančeva krenuli na meč sa veteranima iz Splita, ali im se kombi pokvario u Brnazama, a kako su uspeli da dođu do pumpe usledila je za njih neočekivana pomoć.

- Dok smo tako gledali u motor kombija, prišla su nam dvojica mladića. Upitali su nas treba li nam pomoć. Odgovorili smo da bi nam trebao automehaničar. Jedan od njih Teo, a drugi se zvao Damir, nazvao je svog prijatelja Kristina koji ima automehaničarsku radionicu. Kristino je stigao za nekoliko minuta, pokušao je popraviti, ali nije išlo. Kombi smo odšlepali do radionice. Posle dva sata otkrio je kvar, ali je trebalo nabaviti novi deo – rekao je član RK Dinamo iz Pančeva Zoran Ranislavić.

 

I pored toga, Sinjani su ponudili dodatno pomoć i prevoz do Splita.

- Teo i Kristinov otac sa dva lična vozila odvezli su nas do Splita, a kombi je ostao u radionici. Posle smo došli po njega – rekao je Zoran i otkrio koliko su ga iznenadili nepoznati ljudi:

-  Svi smo bili prijatno iznenađeni. Znali smo da možemo očekivati pomoć prijatelja ragbista iz Splita, a pomoć su nam ponudili ljudi koje smo prvi put videli. Zato ćemo to sa zadovoljstvom da istaknemo gde god budemo u prilici. Ovo lepo iskustvo prenećemo svim prijateljima u Pančevu i Srbiji.

Svoj gest prokomentarisao je i i Teo koji je pomogao Pančevcima.

- Jedan od šestorice pančevačkih ragbijaša rekao mi je: "Kad završiš četiri fakulteta ili pomogneš ljudima u nevolji, kao što ste vi nama pomogli, nećeš završiti u novinama, ali kad napraviš kakvu glupost, danima se samo o tome govori i piše." Drago mi je da ipak neće biti tako – rekao Teo.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article