"SILAZIMO, BAKANA": Ovo je mali Despot koji je stradao izlazeći iz autobusa; "Dva meseca tražimo njegov osmeh i dobrotu"

Pre dva meseca u Zemunu je, u Prvomajskoj ulici, pri izlasku iz autobusa nastradao četvorogodišnji Despot

Bio je sa bakom, nedaleko od svoje kuće. Bol očajne porodice ne prestaje. Tim povodom oglasio se i otac nastradalog mališana.

Njegovo obraćanje prenosimo u celosti:

PROČITAJTE JOŠ ŽIVOT STRAŠNIJI OD FILMA: Đorđe Joksimović ne odustaje od namere da svoje ćerkice vrati kući

 

“Danas je dva meseca od kada je naš sin Despot ubijen na ovom mestu.

Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima jer nam je to jedino preostalo.

Tražimo njegov osmeh a bio je njegov zaštitni znak, tražimo njegovu dobrotu a bila je najčistija, tražimo našu ljubav a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu.

PROČITAJTE JOŠ Seriju o pukovniku Milomiru Vraniću zabranila Karla del Ponte lično: Ovaj obaveštajac je pravi "Moj rođak sa sela" (FOTO)

Zašto?

Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile „Silazimo, bakana“ i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije gledao. Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti.

Opet zašto?

Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje Zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik GSP-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozača na stajalištu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo našeg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode."

Share this article