ŠOKANTNO PRIZNANJE NEMAČKE: "Rusi naše sankcije nisu ni osetili, ali smo mi u šteti"

“Sankcije Evropske unije protiv Rusije nemaju veliki uticaj na rusku ekonomiju, ali osvetničke restriktivne mere Rusije nam uzrokuju veliku štetu“, rekao je u intervjuu za Rheinische Post Mike Mohring, lider Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Turingiji

„Najvažnije je održavati dijalog s Rusijom. Istočni Nemci žele normalizaciju odnosa s Rusijom”, rekao je političar odgovarajući na pitanje o mogućnosti ublažavanja sankcija.

Mohring je podsetio da je Istočna Nemačka bliže povezana s Rusijom nego sa zapadnim delom zemlje.

 

Prema njegovim rečima, evropske sankcije protiv Rusije ne utiču u velikoj meri na rusku ekonomiju, dok sankcije Moskve protiv Nemačke nanose više štete, upravo u oblasti poljoprivrede”, priznaje Mike Mohring.

“Sve nade povezane su s očekivanjem bilateralnog približavanja na temelju Sporazuma iz Minska sporazuma”, zaključio je političar.

Podsetimo, prema istraživanjima javnog mnjenja, većina stanovnika Istočne Nemačke favorizuje ukidanje sankcija protiv Rusije. Konkretno, u poslednje vreme Saska je više puta zahtevala ukidanje sankcija Rusiji.

Međutim, Berlin mora postupati po konsenzusu EU, čiji su se čelnici krajem juna dogovorili da će produžiti ekonomske sankcije nametnute Rusiji „zbog uloge Moskve u istočnoj Ukrajini i na Krimu“.

(Izvor: intermagazin.rs)

Share this article