Srpkinja i Hrvat: Kajak ih je spojio, razlika u godinama nije problem! (FOTO)

Ljubav prema kajaku spojila je najboljeg hrvatskog kajakaša Antuna Novakovića (22) i našu Novosađanku Milicu Starović (31), koji su već godinu i po dana u srećnoj vezi.

Razlika u godinama i sportske obaveze nisu uzdrmali njihovu vezu, uspeli su dve da usklade i da čak zajedno se spreme za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

 

- Zajedno smo se pripremali za Svetsko prvenstvo koje se od 20. do 24. avgusta održalo u mađarskom Segedinu. To je bila prilika za norme za OI u Tokiju. Ja sam uspela u jednosedu na 500 metara, Antun nažalost nije ovaj put, ali biće još prilika - kaže za hrvatske medije Milica, koja je bila svetska vicešampionka 2015, bronzana 2017, evropska prvakinja 2016, a godinu ranije je došla do dve evropske bronze.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Septembarski poyy

Објава коју дели Milica Starovic (@starovicmilica) дана

Antun je kao junior bio evropski prvak i svetski vicešampion, a od 2017. trenira sa našom reprerzentacijom, zbog boljih uslova za trening.

 

- Kad je Antun počeo da trenira sa nama, zatim i odlazi na pripreme, počeli smo da se družimo i provodimo više vremena zajedno. Nekako smo vremenom počeli da shvatamo da odgovaramo jedno drugom i rodila se ljubav - priseća se Milica, a njih dvoje od početka ove godine žive zajedno u Slavonskom Brodu.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Crveni traktor sive boje

Објава коју дели Antun Novakovic (@antun.novakovic) дана

Doduše, dosta vremena su van kuće zbog obaveza.

- Stalno smo negde na pripremama. U zimskom periodu idemo na visinske pripreme, a od februara imamo prolećne veslačke pripreme koje traju dva meseca u kontinuitetu uglavnom u Turskoj, tako da smo tamo sve vreme.  Nakon povratka nam počinje sezona, pa smo svuda pomalo, po nekoliko nedelja, zato smo nažalost najmanje kod kuće zajedno. Ali trudimo se da sve pripreme odrađujemo na istom mestu kako bismo bili što više zajedno - objašnjava Milica i dodaje kako im godine nikada nisu bile problem. Ali problem je pratiti napete trke.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

What a day In Barcelona with my love

Објава коју дели Antun Novakovic (@antun.novakovic) дана

- Puno mi je teže da gledam Antuna nego da sama veslam i mučim se. Pomogla bih mu na bilo koji način, a naravno da ne mogu, pa samo cupkam i skačem od stresa - kroz smeh će Milica.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Antun Novakovic (@antun.novakovic) дана

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article