TUŽAN DAN U SRBIJI Čovek preminuo kada su mu rekli da će ostati bez kuće, ćerka drži bebu i plače

Porodicu Demše iz Zemuna zadesila je velika tragedija. Za četvrtak 10. oktobar zakazano je rušenje njihove kuće na Gardošu, u kojoj generacijama žive od 1930. godine, a istog dana trebalo bi da sahrane Sašu Demše, sina, oca, brata i dedu, stuba porodice koji je juče preminuo!

U kući žive četiri generacije, a od početka renoviranja kule na Gardošu, uz koju se nalazi njihov dom, ne mogu mirno da spavaju. Zbog radova i jedinog direktnog ulaza u njihov dom koji je zatvoren, jer je u sudskom sporu, nemaju drugačiji prilaz svojoj kući sem kroz kafanu koja se nalazi tik uz kuću. Međutim, kada je kafana zatvorena, ona su prinuđeni da u svoj dom ulaze - merdevinama!

 

Kristina, ćerka pokojnog Saše, ima dvoje male dece, bebu od osam meseci i dečaka od dve godine.

- Ne možemo normalno da uđemo u svoju kuću, nego moramo da silazimo niz strme stepenice, ili pak merdevine. Na kraju stepenica iz kafane, kao alternativa, nalaze se dve gajbice koje su postavljene kako bi se lakše spuštali i ulazili u sopstveno dvorište - priča Kristina.

Stepenice kao ulaz u kuću porodice Demše

 *Stepenice kao ulaz u kuću porodice Demše

FOTO: NEMANJA JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

Svakim korakom, međutim, rizikuju da se okliznu, padnu i povrede se, što im je najmanje potrebno u ovako teškim trenucima.

Plac na kome živi porodica Demše dugi niz godina, jednim delom je potpuno legalizovan i postoji potrebna dokumentacija kako bi se to dokazalo, dok je drugi deo sporan.

 

- Drugi deo placa je u procesu legalizacije i poseduje drugog suvlasnika, te sam više puta pokušavala do njega da dođem kako bismo rešili konkretan problem. Međutim i posle godinu dana nisam uspela da nađem čoveka koji navodno poseduje deo placa, a bez njega ne možemo da dobijemo potpunu legalizaciju objekta - rekla je Kristina.

Sada im je zbog nepotpune legalizacije, rušenje kuće zakazano za četvrtak 10. oktobar.

(Izvor: blic.rs / Miljana Vranić , Ivana Radojčić)

Share this article