UKLETO SRPSKO SELO: U ovom mestu umiru samo muškarci čije ime počinje na slovo S

Poslednjih meseci muškima koji žive u prokupačkom selu Gornje Kordince i ime im počinje na slovo S uopšte nije svejedno, jer je za tri meseca preminulo pet osoba kojima ime počinje na to slovo.

– Prvo je preminuo Stanojlo, pa Slobodan. Usledio je Stojan, a pre deset dana i Sveta. Tada su počele da kruže priče po selu da su muškarci s početnim slovom S ukleti, ali je to više ličilo na šalu koja se prepričava ispred prodavnice. Onda je u utorak preminuo Stole… I sad su svi već ozbiljno počeli da se plaše – priča jedan meštanin tog sela.

PROČITAJTE JOŠ ANA BRNABIĆ: Ukoliko broj obolelih ne počne da pada, uvešćemo POLICIJSKI ČAS

 

Toliki strah je zavladao u tom mestu da svi kojima je kobno slovo početno razmišljaju šta im je činiti.

– Nastala je pomalo nategnuta situacija. Jedan moj komšija razmišlja da promeni ime, a svi izbegavamo da ga oslovimo, prosto da ne malerišemo. Ne verujem u te stvari, ali bolje ipak da ne prizivam – kaže taj meštanin.

Uglavnom stariji meštani, kojih je oko 120 izbegavaju svaki razgoor o ovoj temi. Samo deda Čeda (84) se ne plaši sudnjeg dana.

PROČITAJTE JOŠ DR KISIĆ: "Virus ponovo bukti"

– Ma nije to zbog slova, već bolest pritiska. Selo nam se ispraznilo i deca neće da ostanu ovde, a nama koji smo ostarili logično je da se dešava smrt. Nekad su imena na S bila moda, pa se svako drugo muško dete zvalo Slobodan, Stanojlo, Stole – nabraja deda Čeda.

Ni njegova snaja Ružica ne veruje da “je vrag odneo šalu” iako je potvrdila da su petorica umrla.

– Zaista je tako, ali pravo da vam kažem, ne verujem u mračne sile… Neću to ni da pominjem. Ipak, nadam se da je ovde stavljena tačka – kaže ona.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article