UŽIVO U JUTARNJEM: Ispovest žene iz Požarevca koja je robijala u Peruu

Požarevljanka Vase Radović, koja tvrdi da je nasela na lažnu nagradnu igru, pa zbog podmetnute droge u prtljagu završila u peruanskom zatvoru, oglasila se jutros video pozivom u jutarnjem programu na televiziji Pink.

"U Peru sam dospela kao turista 26. avgusta 2011. i u pitanju je jedna nagradna igra gde sam naravno obmanuta, i ovde sam ostala. Znam ko je stavio drogu u moju torbu, znam osobu lično, jer je ta osoba bila moj vodič sve vreme i pare koje su dali za putovanje i za trošak su bile sve vreme sa tom osobom, kao i moj pasoš i kompletna dokumentacija, karte i sve ostalo", kazala je Vase.

 

Njena neverovatna priča završava se boravkom u zatvoru, a potom i, kako kaže, pomilovanjem.

"Puštena sam iz zatvora 2018. godine, to je neko predsednikovo pomilovanje. Zahvalna sam im, dolazile su i delegacije, znali su svi da sam nedužna i da odležavam tuđu kaznu, čestitali mi, sve ambasade ovde znaju u meni", priča Vase.

Vase Radović

*Foto: Facebook

Ona dodaje i da su posle izlaska iz zatvora usledile teškoće, ali da je stekla i prijatelje koji je podržavaju.

"To su dr Aleks, advokat, Norma, žena koja me je primila u svoju kuću, pomaže mi kompletno, advokatica iz Imigracionog, gospodin iz Internacionalne policije. Oni rade sve moguće za mene, ali i oni nailaze na veoma čudne stvari", kazala je Vase na TV Pink.

 

Podsetimo, prethodnih osam godina života Vase Radović (49) nalazi se u Limi, u Peruu, odakle nikako ne uspeva da se vrati kući, a tamo je, navodno, dospela na prevaru, preko lažne nagradne igre u kojoj je osvojila besplatno putovanje. 

Priča o Vase kod mnogih je, ipak, izazvala sumnju. Ona, navodno, uprkos svoj pomoći koju dobija od naših ljudi iz dijaspore nikako ne može da se vrati kući.

Vase Radović

*Foto: Facebook

Tako je, na primer, Španci navodno nisu primili u avion, jer uz dobijeni putni list od našeg konzulata (pošto nema pasoš) nije imala i vizu.

Deluje neverovatno da jedna osoba koja je zarobljena u stranoj zemlji ne uspeva da se vrati u domovinu, pa čak i kada je reč o dalekom Peruu.

- Iz pouzdanih izvora znam da to što Vase priča nije tačno. Ona je par dana posle smrti supruga otišla sa nekim čovekom koji se bavio drogom, on se vratio u Srbiju, a ona je pala sa drogom koja joj nije bila podmetnuta - napisala nam je jedna čitateljka i dodala da je, kada je otišla u Peru, Vase napravila veliki dug za struju koji isplaćuje njena svekrva.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article