Vanja Grbić grmi posle suspenzije ruskih sportista: "A ŠTO AMERIKANCE NE TESTIRAJU NA DOPING?!"

Proslavljeni srpski odbojkaš i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, Vladimir Vanja Grbić, smatra da je sramota to što je Svetska anti-doping agencija na četiri godine suspendovala Rusiju sa svih velikih takmičenja, nazvaavši tu odluku političkom.

 

- Pouzdano se zna da veliki broj američkih sportista ne ide na doping kontrolu zato što za njih Stejt department garantuje da su čisti. Princip dvojne studije, odnosno duplih aršina, mi u Srbiji smo davnih dana osetili na svojoj koži - rekao je Grbić za Sputnjik.

Vladimir Grbić

 *Vladimir Grbić / FOTO: O. BUNIĆ / RAS SRBIJA

Kako ističe, suština cele priče jeste da je, "nažalost, olimpijski pokret još davnih dana izgubio ono što je smisao pravog olimpizma, a da je postao instrukcija, odnosno mašina za instruisanje političkih malverzacija". Tome je dodao i sledeće:

- Nažalost, sport se stavlja u drugi plan na sportskim manifestacijama, to jest, politika ponovo dolazi u prvi plan. To je veliki, ogroman poraz sporta. Svi sportisti, bez obzira na to na kom se nivou nalaze, bez obzira da li su ikad došli u kontakt sa dopingom ili ne, osuđeni su samo zato što su iz Rusije. To je najsmešnija, najsramotnija odluka koju neko može da donese - nedvosmislen je Grbić.

(Izvor: blic.rs)

Share this article