"Živeće u našim srcima" Novosađani i danas odaju počast Balaševiću, zastave spuštene na pola koplja

Novosađani se i dalje opraštaju od Đorđa Balaševića paleći sveće na Trgu slobode na kome su zastave Srbije, Vojvodine i grada Novog Sada spuštene na pola koplja u znak žalosti za panonskim mornarom.

Đoletovi obožavatelji i dalje u neverici odmahuju glavom paleći sveće u čast velikom umetniku i tek poneko promrsi po koji stih odajući mu poštu.

PROČITAJTE JOŠ Balaševićevi NAJDIRLJIVIJI citati o ljubavi: "Teško je kad TVOJ NEKO prestane da te VOLI"

 

- On je obeležio moju mladost i zato sam sa porodicom došao da mu zapalim sveću i odam poslednju poštu. Posebno su mi trenutno dirljivi njegovi stihovi: ’’Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin’’. On će zauvek ostati mlad i živeće u našim srcima. Zato se nadam da će mu porodica ispuniti želju i da će mu na grobu rasti ruzmarin. Mirno ti more želim panonski mornaru – rekao je jedan Novosađanin koji je sa suprugom i dvoje dece došao na Trg slobode da se oprosti od voljenog muzičara.

1-balasevic-svece 620

 *Foto: Z. Č. / RAS Srbija

Prema nezvaničnim informacijama, gradski čelnici čekaju da porodica Balašević obelodani kada će čuveni kantautor biti sahranjen te će toga datuma biti proglašen i dan žalosti.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je juče u 68. godini u Kliničkom centru Vojvodine od posledica korona virusa.

Share this article