17 godina kasnije GRME REČI pokojnog glumca Danila Lazovića o predmetu koji bi trebalo uvesti u škole (VIDEO)

Jedan od najcitiranijih srpskih glumaca sa svojim urnebesnim ulogama u domaćim serijama i filmovima, Danilo Lazović, već dvanaest godina nije među živima, ali neka njegova zapažanja i izjave tek sada dobijaju na težini.

Podsećamo vas na gostovanje u jednoj emisiji 2003. godine kada je predložio da srpske škole uvedu hajdučko vaspitanje i da bi to bilo idealno uoči proslave 200. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

 

- Predlažem prvi put da bi trebalo uvesti u škole hajdučko vaspitanje.

- Pošto je ono primereno ovom haosu i ovom turcizmu i ovom spahiluku. Sad ima i raznih drugih turcizama, koji eto, realno se pojavljuju. Hajdučko vaspitanje bi bilo ono, gde bi se na časovima, pre svega, učilo, naizust, Hajdučki ciklus. Kompletan.

- I drugo, to bi obodrilo naše momke, da primete da kao hajduci su, mnogo, mnogo, zanimljiviji devojkama (smeh). Što je realno.

PROČITAJTE JOŠ MAJA ODŽAKLIJEVSKA ŽIVI OD CRKAVICE "Nemam kuću na Dedinju i bazene, ali IMAM NEŠTO ŠTO ONI NEMAJU!"

Poentirao je sa nekoliko rečenica koje se mogu još čuti samo na Jutjub isečku dužine od 2 minuta.

- To bi vratilo, uz svu eleganciju, jednog Hajduk Veljka, Stanoja Glavaša ili Karađorđa.

- Dvesta godina od prvog Srpskog ustanka, ja predlažem da se u okviru proslave, od Sretenja sledeće godine, uvede to u škole. To bi imalo divne posledice, konačno bi se pojavio Stanoje Glavaš, sigurno.

- Imali bismo milion mladih koji bi prisustvovali tom prelepom činu 200 godina najelegantnijeg gospodina, kojeg mi imamo Karađorđa Petrovića.

Share this article