Čemu trebaš reći zbogom u 2017. godini

U godini koja prolazi:

1. Reci zbogom mislima koje te proganjaju kasno u noći i govore ti da nisi dovoljno dobra. Razmisli kako im uvijek dokažeš suprotno i dokaži to ponovno.

2. Reci zbogom onima koji te nisu cijenili, onima koji ti nisu odgovarali na poruke i pozive te onima koji te nisu tretirali s ljubavlju i poštovanjem. Pusti ih i nađi one koji su vrijedni tvog vremena.

3. Reci zbogom trenucima u kojima si nešto zeznula i pogreškama koje si učinila. Na taj način učiš i rasteš.

4. Reci zbogom suzama koje su klizile niz lice zbog onih koji te nisu zaslužili, reci zbogom svima koji su ti učinili godinu malo težom.

5. Reci zbogom strahovima; onima koji te sprječavaju da živiš punim plućima, onima koji te sprječavaju da sanjaš i onima koji te sprječavaju u tome da pokušaš.

6. Reci zbogom trenucima slabosti koje si imala, ali znaj da te svaki trenutak slabosti doveo do trenutaka punih snage.

 

7. Reci zbogom ljubavi prema nekome tko ti je ne uzvraća. Znaj da te svako slomljeno srce dovodi korak bliže pravoj osobi.

8. Reci zbogom trenucima kada si ostala, a trebala si otići. Znaj da uvijek možeš i smiješ otići.

9. Reci zbogom tome da ostaneš ista kad se možeš promijeniti. Promjena znači da se nikada ne zadovoljavaš trenutnim stanjem.

10. Reci zbogom prijateljima koji su te iznevjerili i izdali. Oni su služili kao primjer ljudi koje trebaš izbjegavati i kojima ne treba vjerovati.

11. Reci zbogom onima koji su sumnjali u tebe i onima koji su se smijali tvojim snovima. Neka ti njihove riječi budu izazov i gorivo da se motiviraš i budeš odlučnija.

12. Reci zbogom listi stvari koje želiš učiniti do kraja života. Život je puno bolji kad nemaš popis koji ti je vodilja, život je bolji kad se oslobodiš očekivanja.

13. Reci zbogom opsjednutosti kontrolom, shvati da da je ponekad bolje nešto pustiti i odgovori će ti doći.

14. Reci zbogom neodgovorenim pitanjima poput kako, zašto i što ako. Ta će ti pitanja samo raditi nered u glavi, a prije ili kasnije ćeš shvatiti zašto su se stvari dogodile kako jesu.

15. Reci zbogom svima i svemu što nije bilo suđeno. Vjeruj svemiru. Vjeruj da nekada ne znaš što je najbolje za tebe.

16. Reci zbogom riječima koje su te povrijedile, onima koje su ti odzvanjale u glavi, onima za koje si mislila da određuju tko si. Svaka godina donosi priliku da postaneš druga osoba.

17. Reci zbogom teškim trenucima 2016. godine, lošim uspomenama, neprospavanim noćima i slomljenim srcima. Ali poželi dobrodošlicu lekcijama koje stoje iza toga. Reci zbogom priči da će 2017. godina biti ista i počni govoriti da će 2017. biti tvoja godina i povjeruj u to.

 

(Izvor: Zdravaisretna.hr)

Share this article