KREATIVNA VASPITAČICA NAPRAVILA IGRAČKU: Preobraženko pravi hit!

Vaspitačica iz Vranja Snežana Prokić, posle 30 godina rada s najmlađima, napravila je svoju igračku. Nazvala ju je - „preobraženko“.

Kućica od sunđera sastavljena od elemenata koji se međusobno vezuju toliko je oduševila njene koleginice da su je posle stručnog skupa na Tari nagovorili da igračku patentira i predstavi je na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva „Nikola Tesla“ u Novom Sadu.

Drugo mesto

U oštroj i brojnoj konkurenciji iz celog sveta, u kojoj je bilo više od 400 pronalazaka iz svih oblasti, Snežana i „preobraženko“ osvojili su - drugo mesto!

Ovo nije prva igračka koju je smislila Snežana: ona se već 17 godina bavi kreacijama, a automobil od sunđera u bojama semafora s drvenim točkovima bila je njena prva didaktička rukotvorina.

Vaspitačice vrtića „Dečja radost“, u kojem ona radi, imaju samo reči hvale za svoju koleginicu.

 

Previše skromna

Tatjana Antonijević punih 20 godina radi sa Snežanom. Ona napominje da je njena koleginica „izuzetan vaspitač, požrtvovana i isuviše skromna“.

- Ona je neiscrpna u kreativnosti. To je i te kako važno u našem poslu, jer deca najbolje osećaju maštovitost - napominje koleginica Dragica Stefanović.

Glavna vaspitačica „Dečje radosti“ Jasminka Petković kaže da je u Srbiji retkost da vrtići mogu da se pohvale ovakvim inovacijama za decu.

- Veoma mi je drago što je baš naša koleginica kreirala ovakvu igračku, pre svega zbog dece koja će je koristiti u igri - kaže vaspitačica Mirjana Zafirović.

Igračka ima mogućnost da se iz jednog oblika preobrazi u drugi, što je deci zanimljivo za igru. Kućica lako postaje kornjača ili strunjača.

Pesma... „Preobraženko“ je uz pomoć Snežanine koleginice Slađane dobio i pesmu, u kojoj svaki stih otkriva poneki detalj ove maštovite kreacije za najmlađe

Pesma... „Preobraženko“ je uz pomoć Snežanine koleginice Slađane dobio i pesmu, u kojoj svaki stih otkriva poneki detalj ove maštovite kreacije za najmlađe

 

DIREKTORKA: KOLEKTIV JE UZ SNEŽANU

Veoma sam ponosna na Snežanu i njen uspeh na festivalu „Nikola Tesla“. Ništa lepše nije moglo da nam se dogodi - rekla je za Kurir Vesna Terzić, direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“, kojoj pripada i vrtić „Dečja radost“, gde Snežana radi.

PREDNOSTI „PREOBRAŽENKA“

- Lagan, napravljen od sunđera
- Deca ne mogu da se povrede
- Igračka je višenamenska
- Razvija senzornu motoriku
- Pomaže socijalno emocionalni razvoj
- Uključuje više dece

(Izvor: kurir.rs / T. Stamenković)

Share this article