Rade Šerbedžija se oprostio od svoje voljene Milene: "Želela je da zagrli ceo svet..."

- Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo -ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

Glumac nam je otkrio da ga je jako pogodila vijest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslovenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.

 

- Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi - rekao je Šerbedžija.

Glumac je svojoj, kako sam kaže, celoživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njenoj monografiji.

- Milena je bila filmski aktivista, uvek na svom zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih. Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek da stane na stranu svog naroda i svoje publike - utvrdio je Rade kako će se prisećati glumačke dive.

Milena Dravić

 *Milena Dravić / Foto: Dragana Udovičić

Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet jer se samo tako osećala srećnom.

- Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - ističe glumac.

Milenu, uveren je, nikada nećemo zaboraviti.

- Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila - zaključio je Šerbedžija.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article