SLOBODA MIĆALOVIĆ OPISALA SAV BESMISAO NAŠE SVAKODNEVICE: Ljudi se pretvaraju da je sve u redu ali nije!

Jedna od omiljenih srpskih glumica Sloboda Mićalović koju poslednjih nedelja gledamo u maestralnoj seriji "Koreni", gde igra rame uz rame sa genijalnim Žarkom Lauševićem, osvrnula se na probleme savremene porodice.

U intervjuu za Večernje novosti, glumica je pričala o vraćanju korenima i istinskim vrednostima i smatra li da su one izgubljene u haosu svakodnevnog života.

- Nametnut nam je sistem vrednosti u kojem pokušavamo da se snađemo. Mnogo brže napreduje virtuelna stvarnost, nego što ljudski mozak može to da isprati - smatra ona.

  

Sloboda smatra da se nalazimo u vakuumu između virtuelne stvarnosti i prirode.

- Dovoljno je da pogledate društvene mreže i shvatite da živimo u imaginarnom svetu, gde se smeštaju samo najlepši momenti određenog dana ili perioda neke osobe. To vas lako može baciti u depresiju, ukoliko pomislite da vam se ne dešava ništa u životu. A zapravo dozvoljavate da vaš mozak bude prevaren - kaže ona.

Mićalovićeva objašnjava da je to momenat u kojem se gubimo.

- Pogotovo mi iz velikih gradova. Preko nam je potrebno da se vratimo porodici, ljudskoj suštini. Imam mnogo prijatelja koji su se vratili na selo, na ognjište. I ja sam sa porodicom pronašla mesto blizu Beograda gde imamo dodir s prirodom - napominje glumica.

Ona konstatuje da je savremena porodica u komplikovanijoj situaciji, nego što je to bila Aćimova u Korenima.

- Izloženija je lošim uticajima. To se moglo videti i u scenama u kojima muškarci sede i čitaju novine, a žene se za to vreme bave drugim poslovima. Informacije im nisu bile lako dostupne. To je štitilo kuću. A danas je i muškarcima i ženema podjednako ispunjena glava informacijama, uglavnom ružnim, da ne znamo ni kuda ćemo ni šta ćemo s njima - zaključuje ona.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article