Uz kartu za bus i koncert klasične muzike: NOVOSAĐANI SU ČEKALI AUTOBUS NA STANICI I ODJEDNOM IZNENAĐENJE!

NOVI SAD - Besplatnim koncertima, na neuobičajenim mestima za klasiku, poput autobuske stanice, sportskog centra i parkova, u Novom Sadu je počeo festival „Pijano siti“.

Više od stotinu pedeset pijanista iz deset zemalja, tokom tri festivalska dana, održali su 88 koncerata. Neki su mislili da će i ovaj dan biti još jedna rutina, dok recimo čekaju autobus. A zatim, iznenađenje. 

 

Novi Sad je četvrti grad u Evropi čija je autobuska stanica samo jedna od 20 neobičnih lokacija za koncerte.

„Imamo malo raznovrsniji i bogatiji program. Za svakoga ponešto. Tu su popularne pesme koje ste mogli da čujete. Biće i klasike, džeza u toku dana“, ističe Jasna Radošević, PR festivala.

 *FOTO: RTS PRINTSCREEN

Prvi je održan u stotinu pedeset domova u Berlinu, a ovogodišnji novosadski ima sedam kućnih scena.

„Ja prosto volim da sviram i sviram vrlo često sama sebi i onda sam pomislila zašto ne bih pozvala svoje prijateljice, susede“, objašnjava učesnica festivala Dragana Malašev.

Bah, Betoven i Bartok iznenadili su i prolaznike u Spensu. Neki su zastali, a drugi su ovaj neočekivani prizor zatekli na platou ispred rektorata, Institutu za onkologiju ili Advokatskoj komori Vojvodine.

I u Limanskom parku i u Dunavskom, kao i recimo na plaži Šodroš, novosađane su iznenadili klaviri. Kao i prošle godine „Pijano siti“ je svečano otvoren u Sinagogi koncertom zvezde ovogodišnjeg festivala, japanske pijanistkinje Momo Kodame.

(Izvor: rts.rs)

Share this article