Ako u vezi želite više ljubavi, se*sa i harmonije, ovo su najbolji pokloni za Dan zaljubljenih

Ako želite da obradujete voljenu osobu, za Dan zaljubljenih joj pokažite koliko vam je stalo do nje originalnom poklonu u vidu poludragog kamenja.

Za poludrago kamenje se zna da ima mnoga lekovita i pozitivna dejstva na nas. Od davnina se neki upotrebljavaju u ljubavnim ritualima i ceremonijama, a za neke kažu i da povećavaju seksualnu i ljubavnu energiju. Ukoliko želite da vaš ljubavni život učinite zanimljivijim, poklonite i partneru i sebi neki od ovih poludragih kamena.

 

Citrin

 *Kamen svetlosti i optimizma. Foto: Pixabay.com

Izvor svetlosti, citrin je kamen koji je veoma svetao kao i energija koju poseduje. Sve vezano za ovaj kamen odiše pozitivnošću i srećom, a čak i njegovo ime koje vuče poreklo od francuskke reči za limun nosi sa sobom asocijaciju na sunce i svetlo. Nalazišta ovog poludragog kamena su u Brazilu, Africi, Madagaskaru, Španiji, Francuskoj, Rusiji, Škotskoj i Americi.

Poznat je još od 380. godine pre nove ere i bio je jedan od omiljenih Starih Grka i Rimljana. Kraljica Viktorija bila je oduševljena ovim kamenom i uvela ga je u mnoge modne detalje kao što su broševi i igle za kravate i kiltove. Holivudske zvezde obožavale su ovaj kamen i tako mu dale na popularnosti.

 

Zbog svoje vedre boje i energije, ovaj kamen se preporučuje onima koji su depresivni jer podstiče dobro raspoloženje i time podiže samopouzdanje. Odiše energijom pa nam daje osećaj elana, apozitivno utiče i na libido i donosi odlične rezultate na seksualnom polju. Ukoliko želite da pogrejete stvari u spavaćoj sobi, preporučujemo da i vi i partner nosite ovaj kamen. Odličan je za Blizance, Device, Vage i Vodolije.

Malahit

 *Predivna zelena boja je boja optimizma i sreće. Foto: Pixabay.com

Kamen transformacije, otvorenosti i ljubavi pokazuje da zelena boja nije samo boja novca. To je i boja ličnog rasta i razvoja, ali i nezadrživog duha. Sa mudrošću kojom obiluje malahit, progres se ne meri samo materijalnim bogatstvima već i duhovnim bogatstvima koja obogaćuju naša srca. On nas podseća da je vreme da okrenemo novi list i spremimo se za promene. Ukoliko želite duhovni preporod, malahit može da bude vapš saveznik u tome. Savetuje se njegova upotreba u meditaciji kako biste se opustili, a odličan je i za privlačenje nove veze u život. U svetu u kome sve više ljudi oboljeva od depresije i stresa, malahit može da bude naš saveznik u borbi za mirom.

Roze kvarc

 *Najčešće korišćen kamen u ljubavnim ritualima je upravo roze kvarc. Foto: Pixabay.com

Kamen poznat i kao “magnet ljubavi”, simbol je bezuslovne ljubavi, oproštaja i saosećanja. Korišćen je za izvođenje ljubavnih rituala i ceremonija vekovima unazad. Kako kamen ne bi izgubio svoju boju i dejstvo treba ga držati na suncu. Najčešće se vadi u Brazilu, Madagaskaru, Indiji i Južnoj Americi.

 

Stari Rimljani i Asirci prvi su koristili ovaj kristal kao dodatak nakitu. Korišćen je kao talisman sa svojim simboličnim dejstvom. Prema mitologiji, Kupidon rimski bog požude ili Eros grčki bog ljubavi, darivali su poklon ljubavi ljudima kao roze kvarc. Za boju se veruje da ju je dobio od krvi Afroditeprolivene u pokušaju da spase svog ljubavnika Adonisa. Oba ljubavnika su krvarili na ovom kamenu i njihova žrtva predstavlja večnu ljubgav.

Kalcedon

 *Odličan je za izradu nakita. Foto: Pixabay.com

Najčešće je roze, žuto-braon, žute, sive i sivo plave boje. Naziva se “kreativnim unutrašnjim detetom”, ali i kao “pevačev kamen”. Ovaj kamen tople boje budi samopouzdanje i želju da se dokažemo i pokažemo. Pevačica Adel toliko je oduševljena ovim kamenom da bez njega ne želi da nastupa.

U starom Egiptu su ga koristili kao drastičan kontrast oniksu i lapisu u izradi nakita za plemiće. U srednjem veku su isceljitelji smatrali da ovaj kamen može da smanji stres i vrati u život preminule. Kamen zbog svoje boje budi optimizam i želju za nestašlucima kao kada smo bili deca. Odlično je povezan sa rozen kvarcem koji je idealan za balans seksualne energije i vibracije ljubavi. Veruje se da oba kamena u blizini čakre srca pomažu u povezivanju sa našom romantičnom i strastvenom stranom.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article