ČUVENI TRAVAR s juga Srbije otkriva: Izbaciće SVE OTROVE, ako PRSKANO POVRĆE prelijete ovim!

Nije tajna da i onaj ko pazi o zdravlju ne može sasvim da se zaštiti od štetnih materija, a ni prodavnice zdrave hrane često nisu garant.

Zato nam je Nebojša Stamenović, čuveni travar iz Niša, otkrio kako da od prirode uzmemo sve što nam treba za dugovečnost i dao nam recept za najbolji detoks za celo telo.

 

Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog i nekadašnji šef hilandarske kuhinje, skoro dve decenije istražuje šta se sve to u prirodi krije a što nam može pomoći da živimo duže i kvalitetnije. Danas Neša svim zainteresovanima daje recepte za najrazličitija jela od posebnog bilja, povrća, začina svih mirisa i ukusa i savetuje kako bi valjalo da se hranimo i koje namirnice da biramo.

Šuma je Nešina prodavnica

 *ŠUMA JE NEŠINA PRODAVNICA / FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Svestan je Nebojša da i onaj ko pazi ne može sasvim da se zaštiti od štetnih materija, a ni prodavnice zdrave hrane često nisu garant. Zato za detoksikaciju organizma preporučuje glinu za piće, to jest bentonitsku glinu, koje ima u apotekama.

– Jednu drvenu kašičicu gline uveče stavite u čašu vode. Prve nedelje se pije samo voda, a potom se promućka i pije se i talog. Treba je uzimati dvaput godišnje po 10 dana. A ako ne znate da li je povrće koje jedete prskano, prelijte ga uljem, sirćetom, začinom i glinom. Ona za sebe lepi otrove i izbacuje iz tela – priča Neša koji je kroz planinarenje godinama upoznavao lekovite travke i pečurke. Učio je dugo, čitao o bilju, pitao travare po pijacama i došao do tajnog recepta za dugovečnost.

(Izvor: zena.blic.rs / Nevena Dimitrijević)

Share this article