HOLIVUDSKA PASJA PRIČA U prihvatilištu ga niko nije hteo, a onda se Saši život pretvorio u bajku (FOTO)

Da nekome život može biti kao u bajci, pokazuje primer jednog psa. Pas Saša, nakon provedenog vremena u prihvatilištu za pse u Kraljevu našao je svoj novi dom, u Americi. I to ne bilo kakav. Već onaj pravi bajkoviti život.

Pas Saša u prihvatilištu u Kraljevu

FOTO: PRIVATNA ARHIVA, Pas Saša u prihvatilištu u Kraljevu

Da nekome život može potpuno da se preokrene, da smeštaj na betonu i sa rešetkama zameni za topli krevet i još topliju prostranu sobu, sa ogromnim dovorištem i ljudima oko sebe koji te vole, opisuje priča našeg Saše.

 

Saša je pas koji je jedan dobar deo života proveo u prihvatilištu u Kraljevu. I pored umiljate osobine, Saša je bio ostavljen na ulici. Na sreću, pronašli su ga radnici Zoohigijene. Sklonili ga sa ulice, a dom je našao u tamošnjem azilu.

Saša na aerodromu sa vlasnicima

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA, Saša na aerodromu sa vlasnicima

- Pošto imamo odličnu saradnju sa prihvatilištem, svakog vikenda idem tamo i slikam pse koji traže dom. Tako sam i njega videla u boksu. U ćošku je samo tužno sedeo i gledao. Tresao se sve vreme. Slikala sam ga i oglasila – priča za “Blic” Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja “Spaske” iz Kraljeva.

Nedugo zatim, javili su se ljudi koji bi pomogli da se on uzme iz prihvatilišta i smesti na sigurno dok mu se ne nađe dom. Preuzet je, okupan, očišćen od parazita i vakcinisan.

 

- Onda ga je spazila Maja iz Čikaga i preko organizacije “Orginal Animals Rescue” iz Čikaga obratila se sa željom da ga udomi. Oni su me kontaktirali, sredili smi papiroligiju i on je pre devet nedelja otputovao u svoj novi dom. Prijatelji predsednice “Orginal Animals Rescue” došli su u Kraljevo po njega i prevezli ga do Beograda, odakle je otputovao za Čikago. Vlasnici su oduševljeni Sašom i on sada uživa kao u bajci – kaže Danijela Jović.

Saša u bajkovitom domu u Čikagu

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA, Saša u bajkovitom domu u Čikagu

Inače, ovo nije jedini pas koji je preko ove organizacije udomljen. Skoro je otputovala i ženka koja je četiri godine provela u prihvatilištu.

Saša u SAD sad živi na holivudski način

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA, Saša u SAD sad živi na holivudski način

- Ovde ih niko nije hteo. Nikome nisu bili dovoljno lepi. Ali su sreću pronašli daleko od Srbije, u Americi – rekla nam je Danijela.

(Izvor: blic.rs / Nenad Božović)

Share this article