''I supruga i ja smo imali ljubavnike, ali sada, kada sam bolestan, imam još jednu želju, da li je SEBIČNO ako...''

dan čovjek je otkrio tajnu iz njegovog braka. Naime, i supruga i on su imali ljubavnike, ali sada kada je već ostario, ima jednu želju. Podijelio je svoje misli i otvorio dušu...

   

I supruga i ja smo imali ljubavnike, sada sam na s amrti. Je li sebično da od nje tražim da ga ostavi i posveti se samo meni?

starac-1000x0

Moj brak oduvijek je bio mirna luka. Pomalo dosadan. Ali, čitav život sam  posvećen nauci, tako da me to nije previše zamaralo. Sada  imam pedeset, a prije tri godine u naš tim je došla jedna mlada naučnica. Brzo smo se zaljubili i počeli vezu. Kod kuće sam svakako provodio malo vremena, tako da se nisam morao pravdati. Napokon mi je bilo lijepo u životu i konačno sam mogao da baš budem sretan. 

 

Prošle godine sam primijetio na svojoj ženi da je zadovoljnija, ljepša, veselija, a jednog dana mi je i rekla da ima ljubavnika. Znala je i da ja imam vezu, ali o tome nikada nije govorila. Osjetio sam ljubomoru, ali nisam imao pravo da joj prigovaram. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, kriomice sam gledao svoju ženu, gledao kako se sprema za drugog i kako je sretna zbog drugog.

69130-starac-u-bolnici-ls

Prije tri mjeseca, na jednom rutinskom pregledu saznao sam da bolujem od rijetkog oblika karcinoma i da ne znaju koliko mi je života ostalo. Moja ljubavnica je rekla da joj je žao i to je bilo sve. Moja žena je saznala od moje sestre i ponovo se posvetila meni.

Međitim, nije prestala da se viđa sa svojim ljubavnikom. Tek sada vidim šta sam imao pored sebe i žao mi je što je to tako, ali ne sviđa mi se da je dijelim. Želim da ovo vrijeme što mi je ostalo budem s njom i samo  s njom.

Hoće li biti sebično da joj tražim da ga ostavi i ispuni mi posljednju želju u životu?

(Izvor: novi.ba)

Share this article