OBAVEZNO GA ZAPIŠITE JER GA BRIŠU: Stari recept koji uništava SVAKU BOLEST

Ovaj recept star je nekoliko godina i vešto je skrivan od javnosti, budući da predstavlja veliku prijetnju farmaceutskoj industriji. 

Savjetujemo vam da ga što prije zapišete, jer stalno ga uklanjaju.

 

Riječ je o posebnoj vrsti vina koje se priprema od borovnica i smreke. 

Borovnice mogu omekšati vašu kožu, pa čak spriječiti rak. One jačaju imunitet.

Naime, ove bobice imaju više antioksidanasa od bilo kojeg drugog svježeg vocća ili povrća testiranog do danas. Većina njenih mocći dolazi iz pigmenta koji je odgovoran za plavu boju.

borovnice1

One su odlične za vid i za zdravo srce. 

Snižavaju razinu šećera u krvi, a također tope salo oko stomaka.  Pomažu kod zatvora.  Čaša sirovih borovnica sadrži oko četiri grama vlakana. Topiva vlakna kojih ima u borovnicama mogu apsorbirati 11-16 puta vlastite težine u vodi i tako ubrzava rad crijeva.

 

Borovnice imaju velike količine mangana, koji igra veliku ulogu u razvoju kostiju.

S druge strane bobice smreke imaju neobičan okus i ponajviše se koriste kao začin u evropskoj i indijskoj kuhinji. 

smreka

Ove bobice su se u staroj grčkoj koristile kao lijek,a njihove zdrastvene prednosti se poznate i danas. Jedan od najkorisnijih sastojaka kod smreke je 4 -terpinen,koji pomaže kod smanjenje razine mokraćne kiseline,poboljšava digestvni sistem i smanjuje rizik od virusa.

U kombinaciji ove bobice imaju nevjerovatan učinak na vaše zdravlje.

Kada pripremite lijek možete ga konzumirati u razne svrhe kako biste izliječili bolesti, ali prvenstveno ako imate problema sa lošom krvnom slikom ili sa lošom cirkulacijom. Pokazao se učinkovitim i kod uklanjanja uglavobolje, problema sa pamćenjem, vrtoglavicama.

sok

Riječ je o magičnom lijeku koji može da pomogne osobama koje imaju problema sa srcem.  

Osobe koje su imale problema sa hroničnim ili sa akutnim oboljenjima crijeva i želuca su uz pomoć ovog lijeka uklonili svoje probleme. Isto takoo, možete da ha koristite kako bi izliječili i upalu debelog crijeva.

 

Cijeli postupak pripreme ovog lijeka pogledajte u videu u nastavku: 

(Izvor: novi.ba)

Share this article