PROBAJTE! Dijeta sa kiselim mlekom skida čak šest kilograma za 10 dana (PRIMER JELOVNIKA)

Uz pomoć ove dijete možete skinuti 5 do 6 kilograma za 10 dana. Ipak, imajući u vidu da je u pitanju restriktivna dijeta, ne bi trebalo da se drži duže od 14 dana.

Kiselo mleko je izuzetno korisna namirnica koja normalizuje aktivnost organa za varenje, poboljšava imunitet, pomaže "skupljanje" i izbacivanje toksina iz organizma i podstiče metabolizam.

Dok držite dijetu s kiselim mlekom preporučuju se sledeće namirnice:

Prirodno kiselo mleko - 500 g dnevno, voće - do 300 g dnevno (osim grožđa, dinja i lubenica zbog velike količine šećera koju sadrže), meso - do 100 g dnevno (riba, piletina), povrće (plodovi) - do 300 g dnevno (paradajz, krastavci, paprika...), povrće (zeleniš) - do 300 g dnevno (zelena salata, kupus...)

 

Količina kiselog mleka koju ćete koristiti u pojedinim receptima zavisi od vaše želje i ukusa. Bitno je da se pojede 500 g kiselog mleka dnevno, a kako je raspoređeno po obrocima to je već vaša stvar.

Primer jelovnika:

Doručak

Žele od kiselog mleka i malina, šoljica zelenog čaja ili šoljica čistog soka od narandže.

Ručak

Šolja toplog biljnog čaja, hladna supa napravljena od kiselog mleka i krastavaca isečenih na sitne kolutiće, 100 g kuvanog mesa, salata od krastavca, paradajza i začinskog bilja, kiselo mleko po želji, čaša tople limunade (bez šećera).

Popodnevna užina

Paradajz s kiselim mlekom. U kiselo mleko dodajte malo senfa, malo soli i u blenderu kratko izmiksajte.

Večera

Šolja toplog biljnog čaja, boranija na pari sa kiselim mlekom, čaša tople limunade (bez šećera).

(Izvor: Alo.rs / AUTOR: Đina Mazić / Radio Sarajevo)

Share this article