USAMLJENE ŽENE POSLE TRIDESETE NE MOGU DA SE UDAJU: Firma odlučila da im POKLONI SLOBODNE DANE da nađu muža!

Neudatim ženama sa navršenom tridesetom godinom života biće ponuđeni dodatni slobodni dani u firmama u istočnoj Kini, tokom jednog od najdužih perioda javnog odmora, kako bi imale priliku da idu na sastanke sa muškarcima, javljaju lokalni mediji.

Dve kompanije, koje vode jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija u regionu – tematski park "Songčeng" u Hangžou, koji je posvećen nasleđu dinastije Song, spremile su neobičan "poklon" za slobodne pripadnice osoblja četiri nedelje pre proslave kineske Nove godine, koje se još nazivaju "prolećni festival".

 

Umesto odmora od jedne nedelje u periodu između 4. i 10. februara, koji imaju svi u zemlji, žene preko trideset godina će uživati u dodatnim "danima za sastanke", što će produžiti njihov odmor za još petnaest dana. Odmor bi i pored toga mogao da se još produži, prema pisanju lokalnih medija koji citiraju dokumenta kompanija.

Pored svega, napori žena da iskoriste ovo vreme da pronađu muža mogu da im se isplate. Ako uspeju da se udaju pre kraja 2019. godine, kompanije će im dati bonus platu.

Radnice su zadovoljne da dobiju dodatne slobodne dane, prema rečima menadžera ljudskih resursa Huanga Leija. On je za lokalni list izjavio da je broj muškaraca i žena u njegovoj kompaniji skoro identičan, ali da žene "imaju manje kontakata sa spoljnim svetom", stoga je kompanija došla na ideju da im "da više vremena i prilike da dođu u dodir sa suprotnim polom". Firma čak razmatra produženje ove tradicije i sledeće godine.

Ranije ovog meseca, srednje škole u istom regionu su ponudile neudatim učiteljicama bez dece da se prijave za "ljubavno odsustvo" dvaput mesečno i uživaju u životu.

Usamljene žene sa navršenom tridesetom godinom života se u Kini obično smatraju "ostacima žena", jer se veruje da posle dvadeset pete imaju slabije šanse da privuku mušku pažnju i udaju se. U isto vreme, sve više Kineskinja pitanje o braku ostavlja po strani i fokusira se na karijeru.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article