Pažljivo pogledajte: Ono što PRVO vidite, MNOGO govori o vama!

Sledi još jedan test, brz i jednostavan. Dovoljno je da pogledate ovu sliku, i da kažete šta prvo vidite na njoj. Odgovor otkriva važne crte vaše ličnosti.

Da li ste prvo videli lice? Ili čoveka koji pažljivo čita? Ili možda jabuke?

 

Evo odgovora za svaku opciju:

1. Ako ste videli lice:  vi spadate u osobe koje su veoma objektivne, i ta vaša objektivnost drugima može da izgleda kao nedostatak empatije, što nije tačno.

Tu svoju objektivnost pametno koristite za donošenje odluka, a odlučujete tako što se ne opterećujete nevažnim sitnicama, već ste u stanju da vidite širu sliku, pa čak i da u planiranju odete nekoliko koraka unapred.

Veoma ste fokusirani na svoje ciljeve, ali imate i nekoliko ključnih mana, ponekad ne primetite sitnice koje su značajne, i jednostavno ne umete da se opustite.

2. Ako ste prvo uočili čitača: vi ste pesmimista jer u svemu vidite neku lošu stranu. Opterećeni ste problemima, ali i sjajni u njihovom rešavanju. Odlični ste i u kriznim situacijama jer se ne ustručavate da uletite u konflikt- ako zatreba.

Vaš glavni nedostatak je manjak optimizma. Neka vaša čaša ponekad bude i polupuna.

3. Ako ste najpre primetili jabuke: rođeni ste optimista, hodate veselom stranom života.  Srećnim vas čine male stvari, a vaši prijatelji obožavaju vaše savete.  Za razliku od prvog tipa ljudi, vi nikada ne možete da sagledate širi aspekt dešavanja, jer ste previše fokusirani na detalje. To je ujedno i vaša mana, kao i to što ne reagujete dobro kada nastupi kriza.

(Izvor: ZenaBlic.rs)

Share this article