"Ovo je Tod, viđamo se PO HOTELIMA": Marina Abramović PRVI PUT u Beogradu pokazala 21 godinu MLAĐEG PARTNERA

Marina Abramović je jutros, tačno u 6 časova i 23 minuta, otvarila dugoočekivanu retrospektivnu izložbu „Čistač“ i u razgovoru sa medijima otkrila neke dosad nepoznate detalje iz svog života.

 

Marina Abramović (73), najpoznatija svetska performerka i konceptualna umetnica, obratila se prisutnima u 6.23 časova, u skladu sa konceptom same izložbe u kojoj u zoru „čisti“ svoju umetničku karijeru i iz svoje arhive izvlači najbolje i najzapaženije radove.

Marina Abramović

 *MARINA ABRAMOVIĆ

„Nije zastrašujuće skočiti, ni poleteti. Možete skočiti sa oblakodera, ako želite. Opasnost počinje kada treba da dotaknete tlo. Pre 44 godine, kad sam napustila ovu zemlju, skočila sam. Letela sam sve vreme od tada. Danas osećam da počinjem da dotičem tlo. Topla dobrodošlica koju ste mi priredili ublažila je to što je moglo da bude katastrofalni pad“, rekla je autorka o svom povratku u Beograd.

Marina Abramović i Tod

 *MARINA ABRAMOVIĆ I TOD / FOTO: RAS SRBIJA

Kada su je novinari upitali šta je sve izgubila i žrtvovala za sve ove godine, rekla je:

 

“Nisam imala dece, normalan porodični život. Ja sam nomad, svake nedelje sam na nekom drugom meridijanu. Ko bi to mogao da izdrži? Postoji jedan čovek, viđamo se u hotelima, evo ga, kreće za 25 min za Njujork, a ja ostajem ovde. Zove se Tod…”

Marina i Tod u Londonu, februar 2019.

 *MARINA I TOD U LONDONU, FEBRUAR 2019.FOTO: PROFIMEDIA

Iako je to bilo sve što je Marina rekla o njemu, malo smo istražili i otkrili da je reč o američkom biznismenu, Todu Ekertu (52), koji je već nekoliko godina u vezi sa Marinom, a sada ga je prvi put predstavila domaćoj javnosti.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article