1903. GODINE SU SE SUDARILA JEDINA 2 AUTOMOBILA U BEOGRADU: Iza ove vesti krije se HIT priča! (FOTO)

Kako se u tekstu navodi, niko od vozača na sreću nije bio povređen, a jedina šteta pripala je automobilu koji je sudar navodno izazvao!

Davne 1903. godine u Beogradu nije bilo više od dva automobila koja su "harala" gradskim ulicama. U tekstu jednih dnevnih novina odštampanih u tom periodu, navodno se dogodila jedna interesantna stvar koju su sugrađani danima nakon prepričavali. 

PROČITAJTE JOŠ NIJE HTELA DA PRODA KUĆU, PA OKO NJE NAPRAVILI AUTO-PUT: Nudili joj bogatstvo, ali ih je sve odbila (VIDEO)

 

Naime, u tadašnjim novinama je pisalo da su se baš ta dva, jedina automobila tada, sudarila na mostarskoj raskrsnici u Beogradu i izazvala opšti haos!

Kako se u tekstu navodi, niko od vozača na sreću nije bio povređen, a jedina šteta pripala je automobilu koji je sudar navodno izazvao! 

*foto: Privatni arhiv

"Krivac" je brzo pešaka pobegao sa lica mesta, a vlasnik drugog automobila, izvesni Vrzimir Točkanović prošao je sa nekoliko ogrebotina. 

Tom prilikom, Vrzimir je policiji i okupljenim građanima rekao da nije znao šta ga je snašlo. 

 

"Sve se odigralo toliko brzo da nisam znao šta se dogodilo. Uleteo je u raskrsnicu! Mora da je išao brže od 20 na sat!" 

Za vozačem koji je izazvao nesreću, a čije se ime ni dan danas ne zna, dugo se tragalo jer je, kako je rečeno, sa lica mesta skinuo i tablice svog automobila pre nego je pobegao. 

*Foto: Privatni arhiv

Share this article