Alisa (12) preminula u NAJGORIM MUKAMA na letovanju u Turskoj (VIDEO)

Alisa Adamova (12), devojčica iz Rusije, preminula je nakon što joj je desnu ruku usisala jaka pumpa na dnu bazena letovališta u Bodrumu, u Turskoj. Dete je bilo pod vodom više od 15 minuta, dok je njen očajni otac pokušavao da je izvuče na površinu.

U akciji spasavanja učestvovali su i turisti koji su se zadesili na bazenu hotela "San hil", ali pumpa je bila toliko jaka da nije bilo šanse da izvuku devojčicu. Alisa, za koju mediji pišu da je bila dobar plivač, ostala je zaglavljena pod vodom nakon što se spustila niz tobogan.

 

- Alisin otac je ronio i video je da se zaglavila pod vodom. Pokušao je da je izvuče, ali ruka joj i dalje bila snažno usisana u pumpu. Pozvao je pomoć. Ostali gosti su potrčali da pomognu, ali ni nakon što su radnici hotela isključili pumpu, nisu mogli da joj oslobode ruku. Alisin tata i još sedam ljudi razbili su cev i izvukli Alisu zajedno sa komadom cevi na ruci - ispričala je majka devojčice Natalija Adamova.

Alisa Adamova

 *Alisa Adamova / FOTO: VK COM / SCREENSHOT

Svedoci tvrde da na bazenu nije bilo dežurnog spasioca, a poljski turista Tomaš Grušalski, koji je takođe bio na licu mesta, kaže da ni drugo osoblje nije reagovalo.

- Očajnički smo zvali osoblje hotela da isključi pumpu, ali niko nije reagovao. Bilo im je potrebno deset minuta da isključe pumpu, a nakon toga bilo je nemoguće odmah izvući napolje - kaže on.

 

Dete je prebačeno u bolnicu, a iz Rusije su stigli lekari kako bi pomogli lokalnim doktorima da pokušaju da spasu devojčicu. Ipak, uprkos znakovima poboljšanja, Alisa je preminula 11 dana nakon incidenta.

- Znamo da život mora da ide dalje, ali više nikada nećemo biti isti - rekao je njen otac.

Policija ispituje incident, a troje zaposlenih u hotelu dobilo je zabranu da napuste zemlju do kraja istrage.

(Izvor: blic.rs)

Share this article