Anja i Dijana su bile toliko gladne da su jele tapete: Majka je novac trošila na alkohol (FOTO)

Dijana (5) i Anja (1) živele su u užasnim uslovima u stanu sa svojom majkom i njenim dečkom u Dnjepru, piše Dejli mejl.

Majka (25), čije ime nije navedeno, nije hranila devojčice koliko treba, zbog čega su one jele sve što su pronašle, prema rečima doktora.

Sestre su pronađene 21. novembra, nakon što su zabrinute komšije pozvale policiju.

 

- Žena i njen dečko su se stalno svađali i vikali su na decu. Nisu vodili računa o njima, devojčice su uvek bile prljave i zapostavljene. Iz njihovog stana stalno je dopirao smrad - rekla je jedna komšinica.

Kada je policija ušla u stan, šokirala se užasnim uslovima u kojima je porodica živela.

- Bilo je užasno, toalet nije uopšte radio, a oni su koristili tuš kabinu umesto njega. Kada je bila prekrivena slojem prašine i zaražena crvima. Unutra se teško disalo - rekli su iz policije.

Dijana i Anja oduzete su majci i odvedene u bolnicu, a tamo im je dijagnostikovana neuhranjenost. Devojčice su imale i vaške.

- Njihova stolica sadržala je tapete, stiropor, kosu i druge predmete. Jele su sve što su pronašle u apartmanu. U bolnici su prvi put videle čiste pidžame. Bili smo šokirani kada smo videli kako su odmah počele da jedu užurbano - rekli su doktori.

 

Policija je incident prijavila socijalnoj službi, koja planira da tuži majku i oduzme joj roditeljska prava.

- Majka i njen dečko su nezaposleni, a živeli su uz pomoć dečijeg dodatka. Deca su imala normalan obrok jednom mesečno, a majka je novac trošila na alkohol - dodali su iz policije.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article