AUTISTIČNI DEČAK, NAJMLAĐA OSOBA UPISANA NA OKSFORD: Kada je imao samo 6 godina njegov tata je shvatio koliko je POSEBAN! (VIDEO)

Trinaestogodišnji Džošua Bekfordboluje od autizma, ali to ga nije sprečilo da sa šest godina postane najmlađa osoba koja je učila na prestižnom Oksfordu. San mu je da postane neurohirurg, a nedavno se našao i na listi 30 najznačajnijih autističnih ljudi na svetu.

Kada je imao samo 10 meseci, njegov otac Knoks Danijel shvatio je da njegov sin ima natprosečnu sposobnost učenja dok ga je držao na krilu sedeći za kompjuterom.

 

"Shvatio sam da ga zanima tastatura. Rekao sam mu koje je koje slovo i primetio da ih pamti i da razume o čemu govorim. Kad bih mu rekao da pokaže određeno slovo, on bi to i uradio", ispričao je Danijel.

*FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Sa tri godine je umeo da piše i tečno je govorio japanski.

*FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Otac je odlučio da mu postavi izazov 2011. godine, pa se javio univerzitetu na Oksfordu s molbom da ga prime na program učenja filozofije za talentovane klince stare između 8 i 12 godina. Primili su ga iako je bio mlađi od toga, pa je tako sa šest godina postao najmlađa osoba koja je upisana na Oksford.

 

(Izvor: kurir.rs)

Share this article