Deda se bacio na unuku kako bi je spasio od eksplozije: Uspeo je da je odvede na sigurno, ali ubrzo je PREMINUO

Odlikovani veteran iz Oklahome umro je ove nedelje nakon povreda koje je pretrpeo kad mu je kuća eksplodirala usled curenja gasa.

Don Ostin (69) je preminuo, ali je zato uspeo da spasi svoju trogodišnju unuku. On je prošlog četvrtka bio na ručku sa malom Petin u porodičnoj kući u Bolegsu u okrugu Seminol, kad je došlo do eksplozije. Kuća je uništena, a deda i unuka su pretrpili opekotine. Don je u trenutku eksplozije skočio i svojim telom zaštitio unuku, a potom je izneo napolje i prešao nekoliko stotina metara noseći je i zapomažući.

 

- Čak i sa 78 odsto tela prekrivenog opekotinama trećeg stepena, sa mesom koje je visilo s njegovog tela, probušenim plućima i slomljenim rebrima, deda je nosio Petin 400 metara niz put kako bi našao pomoć - napisala je njegova porodica na stranici “GoFundMe”.

Deda sa unukom

 *Deda sa unukom / FOTO: GOFUNDME / PRIVATNA ARHIVA

Devojčica je preživela, ali je Don nažalost umro u ponedeljak tokom operacije. Suzi Regan, Petina tetka, navela je da je porodica ožalošćena njegovim gubitkom, a da devojčica i dalje ne zna da joj je deda umro.

-I dete je pretrpelo teške opekotine, ali je na putu oporavka – rekla je ona.

Donov sin Brendon istakao je da je njegov otac gledao da svaki slobodni trenutak provede s unukom.

 

- Obožavao je to dete i ona njega – rekao je Brendon.

On je naveo da je njegov otac bio na 5-10 metara od ulaznih vrata kuće i da je palio sveću pored šporeta kad se dogodila eksplozija.

- On uopšte nije bio zabrinut za sebe – istakao je Brendon.

Devojčica se oporavlja, ali još ne zna za dedinu smrt

 *Devojčica se oporavlja, ali još ne zna za dedinu smrt

FOTO: GOFUNDME / PRIVATNA ARHIVA

Don je uspeo da izvede unuku na bezbedno, čak je prešao strmi prilaz kući.

- Pokušao je da uđe u svoj kamion, ali ključevi su se stopili za njega – objasnio je Brendon.

Donova žena je prva zatekla uništenu kuću i svog supruga s unukom na dvorištu ispred kuće. Don je čak stavio Petin u hladovinu.

- Bio je čvrst u svom uverenju i znao je gde ide. Jednom kad bi obavio svoj posao tek onda je mogao da se opusti i dođe kući – rekla je njegova supruga.

(Izvor: blic.rs)

Share this article