DIVLJE SVINJE POJELE SKORO 20.000 EVRA: Dovele su do HAPŠENJA četiri muškarca!

Smatra se da je divlja svinja u Toskani odgovorna za uništavanje kokaina vrednog skoro 20.000 evra, koje su sakrili dileri droge.

Banda je otkrila da su u šumi u blizini Montepulsijana sakrili gomilu kokaina, koje je gazilo stado divljih svinja. Svinje su uspele da rastrgaju vodootporne pakete i raspu prah po šumi.

 

Nekonvencionalni gubitak droge isplivao je na videlo kada je policija prisluškivala telefone osumnjičene bande koja se bavila trgovinom drogom - Italijana i tri Albanca - i čula kako se jedan od dilera žalio na gubitak.

Kokain je bio sakriven u teglama zatrpanim po šumovitim predelima, a prema rečima jednog od članova bande, svinje su iskopale zemlju gde su bili zakopani i oštetile su tegle i sadržaj.

 *foto: Profimedia

Il Tirreno iz Italije izveštava da je banda navodno prodavala oko 2kg kokaina mesečno u barovima i noćnim klubovima u i oko grada Arezo u Toskani, kao i u obližnjoj Sijeni.

Verovalo se da su četvorica bila aktivna u tom području između septembra 2018. i marta 2019. godine, a mesečno su prodavala oko dva kilograma čistog kokaina od 80 do 85 posto, naplaćujući između 80 i 100 evra po gramu.

Sva četiri dilera su uhapšena i suočena su sa optužbama za trgovinu drogom. Istragu o delovanjima bande pokrenule su italijanske vlasti nakon ubistva 21-godišnjeg albanskog državljanina u maju 2019. godine.

Procenjuje se da dva miliona svinja lutaju Italijom, a njihov broj se od 2015. godine udvostručio, navodi Coldiretti, najveće udruženje poljoprivrednika u zemlji, koje tvrdi da vlada nikada nije preduzela mere da pravilno kontroliše njihovu populaciju.

(Izvor: espreso.rs / Independent)

Share this article