Došla sam na fakultet u Beograd i ubijala se od učenja: Danas imam 26 godina, zgodna sam, lepa i pametna ali NIJEDAN MUŠKARAC od 27 do 40 godina me NEĆE - evo zašto

Došla sam u Beograd da studiram i sad imam problem

Imam 26 godine i nikada nisam imala dečka. U srednjoj sam se par puta poljubila sa nekoliko momaka. Kada sam otišla na fakultet, usmerila sam na učenje i posao, jer moji nisu imali dovoljno para da me finansiraju.

 

Sada radim, izgledam lepo, ali nemam vezu. Sviđaju mi se momci, dopisujemo se, ali ako izađemo oni uvek nude samo kombinaciju. Niko od njih nije ni pomislio na ozbiljnu vezu. Neki od njih već imaju devojke, a mnogi otvoreno govore o otvorenoj vezi. Moje dve drugarice mogu da funkcionišu na ovaj način, ali ja ne mogu.

PROČITAJTE JOŠ MLADIĆ U PARKU POKLONIO DEVOJCI OGRLICU: Dan posle policija je otkrila nešto što je ZGROZILO CEO GRAD

Kada kažem da sam zainteresovana za zabavljanje, čak i oni sa kojima sam se lepo dopisivala kao da prestanu da se interesuju.Izlazim svakog vikenda, nisam zatvorena, ali čini mi se da muškarci u Beogradu od 27 do 40 godine jednostavno ne žele da imaju devojku? Da li treba da pristanem na zabavljanje bez obaveza, jer se plašim da ću napuniti 30 a i dalje ću biti nevina?  

Beba

   

A evo šta kaže Radmila Grujičić, psihoterapeut:

Poštovana Bebo,

Obzirom na to da do sada niste imali značajnija iskustva u partnerskim odnosima čekajući da naiđe zadovoljavajući kadidat a vreme neumoljivo prolazi, mišljenja sam da bi možda za Vas bilo dobro da pristanete i na neku, kako kažete, otvorenu vezu i vidite kako Vam to odgovara i u kom pravcu se razvija.

PROČITAJTE JOŠ ILIJA JE RADIO KAO ČISTAČ ULICE: Vređali su ga i ponižavali jer je PRLJAV i siromašan, a onda...

S jedne strane, svako iskustvo bi Vam bilo od koristi u smislu nekog vašeg ličnog rasta i razvoja a sa druge starne, ko može da garantuje da će “otvorena veza” zauvek ostati otovorena, da li baš svi ti mladici mogu da iskontrolišu svoje emocije i u kom pravcu će se vaš odnos razvijati? Posebno mislim na ove slobodne momke koji zastupaju stav da im odgovora otvorena veza.

Po meni je takav stav pre odraz pomodarstva i neke njihove lične nesigurnosti nego iskren i zreo stav i spremnost i odluka  da ostanu sami. Dakle, razmislite koje su dobiti a koji mogući gubici i odlučite u skladu sa tim.

Share this article