Evo šta ima da poruči Srbima čovek koji je pričao sa Bogom

Umoran od stresa modernog života, ostavljen od žene, Nil se našao možda u najgorem trenutku u svom životu.

Kako mu je ponestajalo opcija da ponovo pronađe sreću u životu, polako je počeo da tone u mrak. A onda se jedne noći, na njegovo iznenađenje, pojavila svetlost na kraju tunela.

  • Kako je izgledao vaš život pre trenutka kada vam se Bog obratio?

– Sve u mom životu se polako raspadalo. Karijera mi je stigla do kraja. Brak mi se rušio, a zdravlje polako pogoršavalo. Sve što je moglo da krene po zlu u jednom trenutku, je krenulo.

 

Zato sam postao veoma besan zbog svog života i veoma frustriran.

Počeo sam da u svom umu dozivam u pomoć Boga, univerzum, nebesa, bilo koga. Šta želite od mene? Šta to ne razumem, a što bi moglo da promeni sve? Mora da postoji nešto što ne razumem. Tada sam imao 50 godina, bio sam zrela osoba koja je znala mnogo stvari.

Mslio sam da sam do tada trebao da shvatim kako stvari funkcionišu.

  • Šta se tačno desilo kada ste doživeli veliko otkrovenje

Jednog jutra, u 4.20 kada sam se probudio, odlučio da napišem besno pismo i pitam to nešto veće od svih nas gde sam pogrešio i šta sam uradio da zaslužim ovaj horor od života.

Recite mi pravila, igraću po njima, ali samo mi ih recite.

Onda sam začuo glas iza sebe, u pozadini glave. Bio je veoma jasan, nežan muški glas koji mi je rekao – Nile, da li zaista želiš da čuješ sve odgovore na tvoja pitanja?

Rekao sam mu “Naravno”.

A onda sam na trenutak zastao i okrenuo se oko sebe. Nije bilo nikoga.

Pomislio sam, sjajno. Pored svih ovih problema, počeo sam i da ludim, priča on.

 

  • Kako je izgledao sam trenutak u kojem vam se Bog obratio?

U tom trenutku sam iznenada osetio i mir, neverovatan spokoj kakav do tada nisam imao priliku da osetim. Mir koji vam izmami suze radosti na oči kada ga osetite. To je jedini način na koji mogu da opišem osećaj koji mi se tada javio.

U tom istom trenutku počeo sam da vidim odgovore na sva moja pitanja i pomislio – trebalo bi da ih zapisujem.

Pored sebe sam imao blokčić i olovku i istog trenutka počeo da zapisujem sve i postavljam nova pitanja.

 *Foto: Promo

Nisam znao šta mi se događa, ali sam donekle shvatio da sam uspeo da se povežem sa izvorom više mudrosti, a kada sam već to uspeo – zašto ga ne bih pitao sve stvari koje me zanimaju?

  • Šta se onda desilo?

Našao sam se u sred dijaloga na papiru i nisam previše preispitivao stvari koje su se dešavale. Taj proces se nastavio narednih nedelju dana tačno u isto vreme 4.23 ujutro.

Ni u jednom trenutku nisam pomislio da će neko videti ove moje beleške na papiru, i da budem iskren, nisam ni razmišljao o tome. To je bio proces kroz koji sam prolazio, kao da sam vodio privatan dnevnik.

 

Ali sam isto tako primetio da su odgovori zaista bili od velike pomoći i ponekada krajnje neverovatni – što me je nateralo da u jednom trenutku sebi pojasnim stvari tako što ću reći – pa ja zapravo nedeljama vodim razgovor sa Bogom.

Nil Volš je svoje razgovore sa Bogom pretočio u knjigu “Razgovori sa Bogom” koja je promenila živote miliona ljudi.

Svojim radom, Nil je na mnogo načina redefinisao pojam Boga i pomogao mnogima da dođu u dodir sa njim i dobiju odgovore na pitanja koja njih muče.

Danas, Nil se nada da će njegov razgovor s Bogom pomoći ljudima da pronađu mir i harmoniju, što u sebi, tako i u svetu.

Na radost mnogih u Srbiji, Nil Donald Volš će 31. marta posetiti Beograd i održati seminar pod nazivom “Promenite svoje emocije, pre nego što one promene vas”.

Seminar će biti održan u Štark areni, trajaće 8 sati, a se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima. Nešto pre seminara “Promenite svoje emocije, pre nego što one promene vas”, biće objavljena i knjiga “Kad se sve menja, promeni sve” koja jedina do sad nije prevedena na naš jezik.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article