Isplati se biti pošten: Pronašao i vratio novčanik sa 2.500 evra, danas mu se to višestruko vratilo

Ćerka Sulejmana Zećirija, poštenjačine iz Hadžića koji je pre nekoliko dana našao i vlasniku vratio novčanik sa više od 5.000 KM, primaće jednogodišnju stipendiju za školovanje.

Ovo je potvrdila potpredsednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, koja je Zećirija i njegovu ćerku Mirsadu primila u posetu.

 

Želeći javno da izrazi priznanje Zećiriju, koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, Mahmutbegović je odlučila da dodeli jednogodišnju stipendiju njegovoj ćerki za školovanje.

- Želimo da podržimo vaše poštenje i borbu za porodicu. Verujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići napred – rekla je Mahmutbegović, interesujući se i za uslove u kojima živi inače 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri je rekao da nije imao dileme da li da pronađeni novac što pre vrati vlasniku. Odbio je i nameru vlasnika novca da ga nagradi za pošteni pronalazak.

Istakao je kako mu mnogo znači što je njegov gest prepoznat i kod nosilaca najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove ćerke.

(Izvor: telegraf.rs / avaz.ba)

Share this article