KULE BLIZNAKINJE IPAK SRUŠENE EKSPLOZIVOM? Američko ministarstvo pravde dobilo nove dokaze o napadu 11. septembra! (VIDEO)

Ministarstvo pravde SAD ispitaće nove dokaze koji pokazuju da je u napadu 11. septembra korišćen eksploziv za rušenje Kula bliznakinja

Advokatski komitet za "9-11 istragu", koji zastupa porodice žrtava podneo je u aprilu peticiju za ispitivanje novih dokaza koji pokazuju da su eksplozivi postavljeni i detonirani ujutro 11. septembra 2001. godine.

 

Kako se navodi u peticiji od 52 strane, od Ministarstva pravde SAD zahteva se da razmotri dokaze sa specijalnom velikom porotom. U peticiji koju prenosi Activistpost.com se navodi:

“Advokatski komitet je pregledao relevantne raspoložive dokaze… i postigli smo konsenzus da ne postoje suštinski ili ubedljivi dokazi za potencijalne zločine vezano za upotrebu unapred postavljenih eksploziva i/ili zapaljivih sredstava 11. septembra, ali postoje zapravo konačni dokazi da su takvi federalni zločini počinjeni.“

Dokazi koji su izneti u peticiji uključuju sledeće:

 

Analizu uzoraka prašine iz STC-a od strane nezavisne naučne laboratorije koja pokazuje prisustvo visokotehnoloških eksploziva i/ili zapaljivih sredstava u obliku termita ili termata

Stručnu analizu seizmičkih dokaza da su se eksplozije desile na kulama STC-a 11. septembra pre nego udara aviona u kule STC-a, i pre rušenja zgrada.

Tehničku analizu video dokaza o rušenju zgrada STC-a. Izveštaj vatrogasca o eksplozijama, i o viđenju “rastopljenog gvožđa kao u livnici.“

U peticiji se navodi da bi prisustvo rastopljenog gvožđa zahtevalo temperature više od onih koje bi mlazno gorivo i sadržaj zgrade mogli stvoriti kada se zapale, ali konzistentno sa upotrebom visokotehnoloških eksploziva i zapaljivih sredstava termita ili termata.

 

Prisustvo mikrosfera ranije istopljenog gvožđa, što je utvrđeno mikroskopskom analizom elektrona iz uzoraka prašine iz STC-a, od strane vladinih i nezavisnih naučnika, predstavlja još jedan fenomen koji bi bio naučno nemoguć samo sa sagorevanjem mlaznog goriva i kancelarijskog sadržaja.

Video i svedočenje očevidaca o izbijanju elemata teškog čelika tokom kolapsa STC-a 1 i 2 bočno od zgrada, što ne bi bilo moguće u gravitacionom kolapsu.

Naučna analiza, svedočenje očevidaca i izveštaji vlade potvrđuju sulfidaciju i visokotemperaturnu koroziju čelika koji je pronađen u ruševini nakon kolapsa kula STC-a i STC-a 7, fenomen koji se ne očekuje u požaru mlaznog goriva i gravitacionom kolapsu, ali je u skladu sa upotrebom termata i visokih eksploziva.

Posle podnošenja peticije, Advokatski komitet je održao konferenciju za štampu ispred Okružnog suda u Njujorku, zajedno sa porodicama žrtava.

 

Ni jedan od dokaza koji je iznesen u peticiji nije predstavljen ili razmatran u “9/11 Komisiji,“ koja je prvobitno imenovana za istraživanje kolapsa kula. U godinama posle napada, Komisija je razotkrivena kao prevara, a mnogi njeni članovi su govorili protiv zvanične priče.

Prema izveštaju Vašington posta iz 2006. godine, većina ljudi koji su nadgledali ovu komisiju su verovali su slagani, i čak su održali tajni sastanak o tome da ovaj predmet upute Ministarstvu pravde. Jedan od članova komisije koji je izrazio sumnju u dokaze je bio Džon Farmer, koji je kasnije napisao knjigu pod nazivom “The Ground Truth,“ u kojoj je detaljno opisao kako su dokazi namerno izostavljeni iz izveštaja i kako su obaveštajne agencije lgale o značajnim aspektima incidenta, uključujući i njihov inicijalni odgovor na napad.

“Bio sam šokiran time koliko se istina razlikovala od načina na koji je to bilo opisano… Trake su govorile radikalno drugačiju priču od one koja je dve godine pričana nama i javnosti,“ rekao je Farmer.

Tomas Kin, bivši guverner Nju Džerzija koji je vodio Komisiju, rekao je da je NORAD lagala o svom odgovoru na napad.

“Do dana današnjeg ne znamo zašto nam je NORAD (Sevrnoamerička vazduhoplovna komanda) rekla to što nam je rekla. To je bilo toliko daleko od istine…,“ rekao je Kin.

Komisija je bila toliko klimava da je formirana koalicija obaveštajnih uzbunjivača kako bi se osporila zvanična priča. Ova koalicija se sastojala od ageneta iz NSA, FBI-a i drugih agencija, koji su rekli da su postojali dokazi koji su namerno ignorisani i izostavljani iz izveštaja komisije. Imajući u vidu mnoge probleme sa Komisijom, nova istraga već odavno kasni.

(Izvor: kurir.rs / webtribune.rs)

Share this article